Joi, 28 Martie 2024

Și copiii din Eparhia greco-catolică de Maramureș s-au rugat pentru pace

Sute de copii din Eparhia greco-catolică de Maramureș s-au alăturat inițiativei asociației pontificale Kirche in Not de a se ruga Rozariul pentru unitate și pace în lume. Acțiunea, ajunsă în acest an la a unsprezecea ediție, este organizată anual din 2005 de către asociația pontificală și în fiecare an, rugăciunile copiilor se înalță către Bunul Dumnezeu cu o intenție anume. În acest an, pe data de 18 octombrie, un milion de copii din întreaga lume s-a rugat pentru copiii din Siria, „victime inocente ale unui război nesfârșit”, citim pe site-ul creat cu scopul de a informa asupra acestei inițiative: www.millionkidspraying.org.

Cuvintele sfântului Pius din Pietrelcina (Padre Pio, cum îl cunoaștem cu toții): „Când un milion de copii se vor ruga împreună Rozariul, lumea se va schimba” îndrumă anual organizatorii spre a ajuta la desfășurarea acțiunii, în speranța că ele se vor adeveri cât mai repede. În acest an, imaginea care a ghidat organizarea Rozariului a fost cea a micuțului copil sirian de cinci ani, Omran Daqneesh din Alepo, care a fost filmat în luna august șezând într-o ambulanță, cu fața plină de noroi și sânge, terorizat de ceea ce se întâmplă în jurul lui, atât de șocat, încât nici n-a mai avut putere să reacționeze atunci când și-a pus mâna pe fața rănită și însângerată. N-a plâns! Kirche in Not, la vederea acestor imagini, își pune întrebarea: „Ce viitor au aceste generații care își trăiesc copilăria în aceste condiții limită? Cum pot fi ajutate?” (http://www.aiuto-chiesa-che-soffre.ch/). Și ca răspuns, îndeamnă toți creștinii să-și îndrume copiii, grupurile parohiale, grupurile de copii din școli, spre a se întâlni într-o zi la aceeași oră pentru a recita împreună Rozariul către Sfânta Fecioară, mama lor din Ceruri, rugând-o ca aceste situații să ia sfârșit.

Astfel, în Eparhia noastră, mai multe parohii au organizat marți, 18 octombrie, momentul de rugăciune cu acest scop. La Baia Mare, în biserica „Bunavestire”, grupului de copii din parohie s-au alăturat copii de la Școala Octavian Goga, însoțiți de profesoarele Alina Sofineti și Codruța Slezinger și copii de la Colegiul de Arte, însoțiți de profesoara Mariana Hancis. Cu toții împreună au rostit Rozariul de durere pentru pacea în lume. De asemenea, la școala confesională „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare, s-a organizat un moment de rugăciune cu toți copiii de grădiniță și de școală. Momentul a cuprins atât recitarea unei rugăciuni libere, creată de copii, cât și o activitate liberă, un desen, prin care copiilor li s-a cerut să transmită modul în care văd ei pacea. La biserica greco-catolică din Târșolț (Țara Oașului) s-au adunat zeci de copii veniți de la Școala din localitate, împreună cu cadrele didactice și directoarea școlii (Ana Maria Zbona) pentru a se ruga Rozariul de durere pentru pace și unitate. De asemenea, acțiunea s-a desfășurat la Strâmtura, Vișeu și alte localități din Eparhie. Mulți părinți s-au rugat cu copiii acasă, pe drum, în mașină sau acolo unde s-au aflat la momentul respectiv, dat fiind faptul că asociația Kirche in Not a cerut, pe cât posibil, să se recite Rozariul la ora 9 dimineața, pentru a fi în sintonie cu toți copiii din lume.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.