Marți, 19 Martie 2024

Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX

 

Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX este dedicat Fericiților Episcopi Martiri și reprezintă una dintre modalitățile prin care Eparhia Greco-Catolică de Maramureș se îngrijește de perpetuarea memoriei celor care s-au jertfit până la sacrificiul propriei vieți, din dragoste față de Dumnezeu pentru unitatea Bisericii lui Hristos și pentru libertatea neamului românesc, dând mărturia supremă despre adevărul credinței.

Fiind un loc de rugăciune și de reculegere, Sanctuarul va oferi celor care îl vizitează posibilitatea de a asculta și medita Cuvântul lui Dumnezeu, de a participa la viața liturgică a Bisericii Greco-Catolice, de a avea acces la Sfintele Taine, mai ales Sfânta Spovadă și Sfânta Împărtășanie, în cadrul rânduielilor liturgice, cu precădere cu ocazia pelerinajelor organizate.

Totodată se pot organiza exerciții spirituale, meditații, conferințe sau întâlniri, pelerinaje precum și alte inițiative care să faciliteze atingerea finalităților pentru care este înființat Sanctuarul. – Statutul Sanctuarului, Art. 2.

Pentru ca toate acestea să devină posibile cât mai curând, te invităm să te alături proiectului și să contribui prin finanțarea uneia sau mai multor cărămizi care vor clădi Sanctuarul.

 

Cărămidă cu cărămidă, ajungem Sus!

 

Îți mulțumim pentru că alegi să fii parte din proiect!

 

Toate donațiile pentru sanctuar se fac în conturile:

 

SANCTUARUL MARTIRILOR SI MARTURISITORILOR ROMANI AI SECOLULUI XX

BCR RON: RO28 RNCB 0185 1713 8077 0001
 SWIFT: RNCB RO BU

 

EPISCOPIA ROMANA UNITA CU ROMA GRECO-CATOLICA DE MARAMURES

BCR EUR: RO33 RNCB 0182 0341 3629 0002

BCR USD: RO06 RNCB 0182 0341 3629 0003
 SWIFT: RNCB RO BU