Vineri, 29 Martie 2024

Duminică, 24 mai 2020, ora 12.00 - rugăciunea globală care va încheia Săptămâna Laudato Si’

Duminică, 24 Mai se încheie, printr-o rugăciune globală online, săptămâna „Laudato Si’” (16-23 mai 2020), care „marchează a V-a aniversare a Enciclicei Papei Francisc despre îngrijirea casei comune, o enciclică de mare actualitate și relevanță în contextul situației actuale a întregii planete, o enciclică ce propune principiile ecologiei integrale ca răspuns la provocările timpului prezent”, citim în comunicatul dat de Acţiunea Catolică din România pe data de 15 mai.   

„Totul este conectat” este tema acestui eveniment global care ne invită să reflectăm la viitorul casei noastre comune, așa cum sublinia Papa Francisc în mesajul video adresat tuturor: „Ce fel de lume dorim să le lăsăm celor care vor veni după noi, copiilor care cresc? Motivat de această întrebare, aș dori să vă invit să participați la Săptămâna Laudato Si’. Este o campanie, care se desfășoară la nivel mondial, cu ocazia celei de-a cincea aniversări a scrisorii enciclice Laudato Si’ cu privire la îngrijirea casei comune. Îmi reînnoiesc apelul urgent pentru a răspunde crizei ecologice, strigătul Pământului și strigătul săracilor nu pot continua. Să avem grijă de creație, un dar al bunului nostru Creator, Dumnezeu. Să sărbătorim împreună Săptămâna Laudato Si’. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze și să nu uitați să vă rugați pentru mine”.

Acțiunea Catolică din România, ca partener al campaniei globale, a pus la dispoziție o serie de propuneri și inițiative, de pus în aplicare în aceste zile aniversare ale enciclicii.    

De asemenea, pentru cei interesați să prezinte enciclica prietenilor, cunoscuților, asociația a creat o frumoasă prezentare, scurtă și concisă a documentului, un PDF care cuprinde imagini adaptate și o schiță a fiecărui capitol.   

Biroul eparhial de presă

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.