Joi, 28 Martie 2024

Luna Mai - Papa Francisc ne îndeamnă să ne rugăm Sfintei Fecioare Maria, împreună cu familia

Astăzi, 25 aprilie 2020, Papa Francisc a transmis o scrisoare tuturor credincioșilor, în care îndeamnă ca în luna mai, lună dedicată Sfintei Fecioare Maria, să ne rugăm cu toții rugăciunea Rozariului, în familie. „Actuala pandemie ne-a „constrâns” să valorificăm viața din interiorul casei și din punct de vedere spiritual. Așa că m-am gândit să vă propun să redescoperiți frumusețea faptului de a recita Rozariul acasă, în luna mai”, afirmă Sfântul Părinte. Papa explică faptul că această rugăciune este una simplă, iar pentru cei care nu o știu, se găsesc scheme ușor de parcurs chiar și pe internet.

De asemenea, Suveranul Pontif, a lăsat la dispoziția credincioșilor două rugăciuni pe pe care ne îndeamnă să le citim zilnic, la finalul rugăciunii rozariului. În acest fel,  Papa Francisc spune că se va simți „unit în mod spiritual” de credincioșii din întreaga lume, deoarece el însuși le va recita, pe parcursul lunii mai.

„Dragi frați și surori, faptul că vom contempla fața lui Hristos prin inima Mariei, mama noastră, ne va uni și mai mult într-o familie spirituală și ne va ajuta să depășim această încercare. Eu mă rog pentru voi, în special pentru cei în suferință, însă și vouă vă cer să vă rugați pentru mine. Vă mulțumesc din suflet și vă binecuvântez!” – sunt cuvintele cu care Papa și-a încheiat Scrisoarea dată la Roma, la San Giovanni in Laterano, pe data de 25 aprilie 2020.

 

Cele două rugăciuni către Fecioara Maria

(traducere A. Dancă - https://www.vaticannews.va/ro)  

 

Consacrarea Romei și a Lumii la Fecioara Maria a Divinei Iubiri

«O, Marie, tu strălucești mereu pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță.

Noi ne încredințăm ție, Tămăduitoarea bolnavilor, care stând lângă cruce ai fost părtașă la durerea lui Isus, păstrându-ți neclintită credința.

Tu, Salvarea Poporului Roman, știi de ce avem nevoie și suntem siguri că vei avea grijă astfel încât, ca odinioară la Cana Galileei, să se întoarcă din nou bucuria și sărbătoarea după acest moment de încercare.

Ajută-ne, Maică a Iubirii Divine, să ne conformăm voinței Tatălui și să facem ceea ce ne va spune Isus, care a luat asupra sa suferințele noastre și s-a împovărat cu durerile noastre ca să ne conducă, prin intermediul crucii, la bucuria învierii. Amin.

Sub ocrotirea ta alergăm, sfântă Născătoare de Dumnezeu, nu ne dispreţui rugăciunile în nevoile noastre, ci ne mântuieşte pururea de toate primejdiile, Fecioară slăvită şi binecuvântată!»

 

Rugăciune la Fecioara Maria pentru luna mai în timp de pandemie

«Sub ocrotirea ta căutăm adăpost, Sfântă Maică a lui Dumnezeu!

În actuala situaţie dramatică, plină de suferinţe şi de angoase care cuprind întreaga lume, la Tine alergăm, Maica lui Dumnezeu şi Maica noastră, căutând adăpost sub ocrotirea ta!

O, Fecioară Marie, îndreaptă-ţi ochii milostivi spre noi în această pandemie de coronavirus şi mângâie-i pe cei care se simt pierduţi şi plâng pentru moartea celor dragi, îngropaţi uneori într-un mod care răneşte sufletul. Sprijină-i pe cei în suferinţă pentru persoanele bolnave cărora nu le pot fi alături, pentru a preveni contagierea. Insuflă încredere celor îngrijoraţi pentru viitorul nesigur şi pentru consecinţele asupra economiei şi a muncii.

Maica Domnului şi Maica noastră imploră pentru noi de la Dumnezeu, Tatăl milostivirii, sfârşitul acestei grele încercări şi revenirea unui orizont de speranţă şi de pace. Ca la nunta din Cana, mijloceşte pentru noi la Fiul tău divin, rugându-l să mângâie familiile bolnavilor şi ale victimelor şi să le deschidă inimile spre încredere.

Ocroteşte-i pe medici, pe asistenţii medicali, pe lucrătorii sanitari, pe voluntarii care, în această perioadă de urgenţă medicală, îşi pun vieţile în pericol pentru a salva alte vieţi. Însoţeşte efortul lor eroic şi dăruieşte-le forţă, bunătate şi sănătate.

Fii alături de cei care-i asistă pe bolnavi zi şi noapte şi de preoţii care, cu grijă pastorală şi angajare evanghelică, încearcă să-i ajute şi să-i sprijine pe toţi.

Sfântă Fecioară luminează minţile bărbaţilor şi femeilor de ştiinţă, astfel încât să găsească soluţiile necesare învingerii acestui virus.

Asistă-i pe responsabilii naţiunilor, astfel încât să acţioneze cu înţelepciune, solicitudine şi generozitate, ajutându-i pe cei cărora le lipseşte strictul necesar vieţii, planificând soluţii sociale şi economice orientate către viitor şi cu spirit de solidaritate.

Preacurată Fecioară Marie mişcă conştiinţele astfel încât imensele sume de bani folosite pentru creşterea şi perfecţionarea armamentelor să fie destinate, în schimb, promovării studiilor adecvate pentru a preveni în viitor asemenea catastrofe.

Maică preaiubită fă să crească în lume sentimentul apartenenţei la o singură mare familie, având conştiinţa legăturii care ne uneşte pe toţi, astfel încât – cu spirit fratern şi solidar – să venim în ajutorul atâtor situaţii de sărăcie şi mizerie. Încurajează stăruinţa în credinţă, perseverenţa în slujire  şi constanţa în rugăciune.

O, Marie, Mângâietoarea celor îndureraţi, îmbrăţişează-i pe toţi copiii tăi suferinzi şi mijloceşte intervenţia lui Dumnezeu cu braţul său atotputernic pentru a ne elibera de această epidemie cumplită, astfel încât viaţa să-şi poată relua cursul normal.

Ne încredinţăm Ţie, care străluceşti pe calea noastră ca semn de mântuire şi speranţă, o milostivă, o blândă, o dulce Fecioară Marie! Amin.»

Talida Trifoi - Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.