Joi, 28 Martie 2024

BAIA MARE: Diaconul George Nicoară a fost hirotonit preot

Miercuri, 14 septembrie, sărbătoarea „Înălțarea Sfintei Cruci”, absolventul de Teologie George Nicoară a primit treapta preoției, prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Vasile Bizău. Oficiul a avut loc la biserica „Sfânta Cruce” din Baia Mare, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, celebrată cu ocazia hramului bisericii. Astfel, peste 1000 de credincioși din parohiile din oraș și împrejurimi, precum și 30 de preoți s-au adunat aici pentru a se ruga împreună în sărbătoarea dedicată cinstirii Sfintei Cruci, pentru cel care de acum înainte se alătură cetei păstorilor din Eparhie.

„În fiecare an, sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci ne propune tuturor să punem în centrul vieții noastre contemplarea crucii, a misterului care s-a săvârșit prin cruce și a ne reorienta viața în funcție de acest mister, care este misterul iubirii lui Dumnezeu pentru noi. Suntem într-un an special, anul Sfânt al Milostivirii și în acest an, contemplăm iubirea lui Dumnezeu, iubirea milostivă a lui Dumnezeu. Și împreună cu contemplarea acestei iubiri, încercăm să o întrupăm, încercăm să fim semne ale acestei iubiri milostive a lui Dumnezeu” , a afirmat PS Vasile în cuvântul său de învățătură. „Cerem, de asemenea, în seara aceasta, ca harul lui Dumnezeu să coboare peste diaconul George Nicoară, care va primi taina preoției. Să fie un slujitor vrednic al iubirii lui Dumnezeu, un slujitor vrednic al Bisericii noastre și un mărturisitor al prezenței lui Dumnezeu în viață și-n lume!”, a spus Ierarhul.

La sfârșitul celebrării, părintele paroh Simion Ilieș a mulțumit tuturor pentru prezența la sărbătoarea parohiei, iar noul hirotonit a mulțumit, la rândul său, tuturor celor care i-au fost aproape și l-au susținut în parcursul său de viață și de studiu până în acest moment: părinți, profesori (de la Cluj Napoca, Baia Mare și Roma), rectorul Colegiului „Pio Romeno”, colegiu în care a locuit pe parcursul studiilor la Roma.   

Programul hramului de la biserica „Sfânta Cruce” a început cu zi înainte, marți, 13 septembrie, cu o seară de rugăciune, care a cuprins Rozarul de durere, Sfânta Liturghie, o meditație, Vecernia, Calea Crucii, Adorație și Binecuvântarea Euharistică.

Parcurs academic

Pr. George M. Nicoară s-a născut la Baia Mare pe data de 11 Martie 1988. După anii de școală generală finalizați în orașul natal, a urmat cursurile liceale la Liceul Teologic Român Unit „Inochentie Micu” din Cluj Napoca (2002-2006). Între 2006 și 2010 a urmat cursurile de Teologie în cadrul Universității de Nord din Baia Mare, fiind seminarist al seminarului „Ep. Dr. Alexandru Rusu”. În paralel a urmat cursurile Facultății de Litere, Specializarea „Limba și Literatura Română-Engleză”, Univ. de Nord Baia Mare (2007-2010). În perioada 2010-2011 a frecventat cursuri de teologie în cadrul Ateneului Pontifical „Sant’Anselmo” din Roma. Între anii 2011 și 2013 a urmat studiile masterale în Teologie Spirituală, Universitatea Gregoriană din Roma. Pe data de 26 mai 2016 și-a susținut lucrarea de Doctorat în cadrul aceluiaș institut, de Spiritualitate, din Roma. 

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.