Vineri, 29 Martie 2024

BOTIZA - Un nou administrator parohial la biserica „Inima Neprihănită a Mariei”

Atmosferă de sărbătoare în parohia greco-catolică „Inima Neprihănită a Mariei” din Botiza (protopopiatul Iza-Vișeu), duminică, 11 septembrie, prilejuită de instalarea noului administrator parohial, pr. Ioan Călin Bot. Aici s-au adunat numeroși credincioși din localitate, în frunte cu primarul și viceprimarul comunei, pentru a-l întâmpina și saluta cu drag pe cel care le va fi de acum înainte păstor al sufletelor. Liturghia a fost celebrată, începând cu ora 11:00, de părintele protopop de Iza-Vișeu, Vasile Codrea, împreună cu părintele Bot.

În cuvântul său de învățătură, părintele protopop a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu față de oameni, manifestată prin sacrificiul crucii: „Crucea este simbol al iubirii”, a spus părintele Codrea. L-a îndemnat, de asemenea, pe noul administrator parohial să trăiască iubirea în calitate de păstor, chiar dacă uneori această iubire trebuie să și-o manifeste prin cruce, sacrificiu, slujire.

„Pe lângă bucuria comunității care își așteaptă păstorul de câteva luni și a căror dorință s-a împlinit, am simțit și eu aceeași bucurie că de ieri avem un nou slujitor vrednic în Protopopiat, care va lucra pentru mântuirea sufletelor. Pentru acest lucru, îi mulțumim lui Dumnezeu, dar si Episcopului Vasile Bizău, care si-a arătat din nou interesul și grija față de credincioși, numind un paroh. Îi dorim slujire sfântă și ne dorim ca ceea ce s-a făcut pană acum la Botiza să se continue și să se desăvârșească prin munca pe plan spiritual!”, a declarat, în urma evenimentului, părintele protopop Vasile Codrea.

Parcurs academic

Părintele Ioan Călin Bot s-a născut pe data de 5 decembrie 1982 la Jibou (jud. Sălaj). A studiat la Liceul „Ion Agârbiceanu” din Jibou. Este absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, specializarea „Didactică”, promoția 2006. Este administrator parohial și în parohia Ocna Șugatag din 10 decembrie 2015. 

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.