Joi, 25 Aprilie 2024

Hram și Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în parohia Seini

Duminică, 19 iunie 2016, sărbătoarea „Coborârea Sfântului Spirit”, comunitatea greco-catolică din Seini a avut bucuria de a-l primi în mijlocul său pe Preasfințitul Vasile Bizău, care a celebrat aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Au concelebrat: părintele paroh (și protopop) Ioan Sălăgean, pr. Mircea Manu și pr. Vass Loránd, paroh romano catolic din Seini. A participat la celebrare și diaconul Lucian Marusciac.

Sărbătoarea a căpătat un iz de inocență, întrucât, în cadrul oficiului, unsprezece copilași au primit Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă. „Astăzi avem bucuria să acordăm Sfânta Taină a Împărtășaniei acestor unsprezece copilași care s-au pregătit, au fost însoțiți și care vor primi în inima lor pe Mântuitorul Hristos și Spiritul Său cel Sfânt. Primind pe Hristos în inima lor, ei devin purtători de Spiritul lui Hristos și astfel misiunea de creștin este aceea de a-L iubi pe Isus (…). Rochițele frumoase, albe, sunt semnul imaculat al Spiritului și al inimii curate, așa cum omul este chemat să trăiască curat în inimă, în minte și în suflet”, a afirmat PS. Vasile în cuvântul său de învățătură.  

Credincioșii veniți în număr mare aici, la parohia din Seini au avut parte de o celebrare încărcată de emoție și har în această sărbătoare atât de importantă pentru Biserică: Rusaliile, așa cum este ea cunoscută în popor.

Biroul eparhial de presă

    

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.