Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Opt noi membri în Reuniunea Mariană la Moișeni

Duminică, 15 octombrie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de pr. paroh Marin Covrig, opt noi membri din parohia Moișeni, protopopiatul Țara Oașului, au fost primiți în Asociația „Reuniunea Mariană”.  A fost un eveniment de mare bucurie pentru întreaga comunitate parohială, care a reactivat aici acțiunile asociației celor care îi sunt devotați Maicii Domnului prin viața și activitățile lor. Ultima ocazie de primiri în Reuniune Mariană la Moișeni a fost în urmă cu 28 de ani, în anul 1995, neconstituindu-se însă atunci un comitet de organizare și funcționare conform Statutului Reuniunii.

„Sămânța aruncată în pământul cel bun aduce roade și noi vedem acum aceste roade, când Reuniunea Mariană se reînființează în parohia noastră după o pauza de peste 20 de ani. Suferințele și rugăciunile credincioșilor din Moișeni, păstrători ai Icoanei făcătoare de minuni de la Bixad, au primit azi răsplata”, a afirmat pr. Covrig, exprimând astfel entuziasmul și bucuria întregii comunități parohiale de fi părtași la acest frumos eveniment. 

„Trăirea creștină cu această devoțiune specială față de Preacurata Fecioară Maria reprezintă pentru noi încrederea deplină pe care o avem în Ea. O avem ca model de rugăciune, de ascultare, de mijlocire pentru noi la Fiul Său, Isus Hristos Mântuitorul. O recunoaștem ca Mamă și Regină, în Cer și pe Pământ. O rugăm zilnic prin Rugăciunea Rozariului să ne ocrotească și să se roage neîncetat pentru noi, Ca să ne facem vrednici de făgăduințele lui Cristos, Amin! Am rugat-o pe Fecioara Maria să reverse haruri divine asupra tuturor marianiștilor, spre mai mare mărirea lui Dumnezeu”, a afirmat d-na Coman Mirela - președintă eparhială RM, care a explicat faptul că noii membri s-au pregătit atent pentru această aderare la asociație, unindu-se, în semn de prețuire pentru Sfânta Fecioară, grupului de pelerini de la Máriapócs, pe data de 7 octombrie. „Au dorit să o salute pe Maica Sfântă, să i se închine la Icoana care a lăcrimat și să ii ceară ocrotire în noua lor misiune. De asemenea, au participat la Sf. Liturghie împreună cu ceilalți credincioși- pelerini din Eparhie. Așadar s-au pregătit intens pentru acest moment de depunere sinceră a Legământului iubirii față de Preacurata Fecioară Maria”, a punctat doamna Coman.

La finalul celebrării, s-a constituit un comitet de organizare în prezența tuturor marianiștilor, a părintelui paroh Marin Covrig, a doamnei prof. dr. Coman Mirela - președintă eparhială RM și a doamnei preotese Ana Maria Zbona – președintă RM pentru protopopiatul Țara Oașului.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.