Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Hramul parohiei Livada

„Cât de frumoasă este sărbătoarea când suntem împreună și biserica o recunoaștem a fi casa noastră!” a afirmat PS Vasile Bizău în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Livada, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia hramului bisericii de aici, duminică, 1 octombrie 2023. „Ziua hramului este ziua bucuriei, care ne adună pe toți fiii Maicii Domnului aici, la biserică… De fiecare dată când o cinstim pe Mama noastră, recunoaștem că suntem fiii unei familii, familia largă a Bisericii Catolice și în felul acesta, Maica Domnului are mulți fii și fiice pe întregul pământ și ne recunoaștem frați și surori în Domnul, frați și surori care caută să asculte Cuvântul lui Dumnezeu și să-l împlinească, fiecare în viața sa, deoarece Evanghelia ne asigură că aceasta este o cale a fericirii”, a afirmat Ierarhul.

Preasfințitul Vasile a explicat cum „Poruncile lui Dumnezeu sunt cele care ne ocrotesc și ne ajută să trăim ca și frați și surori în familia lui Dumnezeu”, iar învățătura lui Isus citită în Evanghelie conferă omului o pace deplină.

„Fericiți sunt cei care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc, cei care-l trăiesc și-l fac normă de viață” este mesajul transmis nouă de Cuvântul Evangheliei de astăzi (Lc 10, 38-42; 11, 27-28). „Mesajul lui Isus are puterea să atingă inima omului pentru că este un Cuvânt viu, nu este un cuvânt obișnuit, el pornește din inima Tatălui, de unde izvorăște doar iubire, milostivire, înțelegere, bucurie pentru fii. Este misterul Sfintei Treimi care învăluie toată viața noastră”, a punctat PS Vasile, explicând credincioșilor din Livada cum omul care trăiește după placul lui Dumnezeu și respectă poruncile Lui, se simte întotdeauna parte dintr-o mare familie, unde este iubit și ocrotit, dar are și siguranța că e pe calea cea bună, simțind aceasta prin pace și bucurie interioară. La fel ca și Petru care a ascultat Cuvântul lui Dumnezeu și a pescuit două bărci pline de pești atunci când nu mai avea nicio speranță, la fel și viața omului plină de obstacole se schimbă când intervine harul lui Dumnezeu. „El ne arată că este și o altă cale de urmat”, a afirmat Preasfințitul, iar „A fi pescari de oameni astăzi înseamnă a-i ajuta pe cei din jur să găsească bucuria în familia lui Dumnezeu”. 

Părintele Kudla Gheorghe a mulțumit Maicii Domnului pentru această sărbătoare frumoasă care adunat din nou comunitatea parohială împreună, dar și Preasfințitului Vasile pentru prezență și cuvântul de învățătură, hrana spirituală pe care credincioșii și-o duc acasă spre a se nutri în tihnă din ea. A mulțumit de asemenea părintelui protopop Șimon Cornel și colegilor preoți care s-au unit sărbătorii, precum și tuturor credincioșilor din parohie și din alte parohii, care s-au rugat împreună cu comunitatea parohială.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.