Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Întâlnirea Tinerilor din Ciolt

Sâmbătă 22 iulie 2023, în incinta Căminului Cultural Ciolt și pe ”Valea Scăriței”, Parohia Greco-Catolică Ciolt, în colaborare cu ASTRU-MM, sustinuți de Biroul de Tineret din cadrul Eparhiei noastre, au organizat prima ediție a Întâlnirii Tinerilor din Ciolt.

Tema sub care s-a desfășurat întâlnirea a fost: ”Să fim focuri care aprind alte focuri!”

La această sărbătoare a copiilor și tinerilor au participat 37 de copii și tineri din Ciolt, la care se adaugă conducerea ASTRU MM: Francesca Balog și Bianca Bărbos, ajutate de trei membri ASTRU.

Momentul de formare spirituală a fost susținut de părintele Vasile Daniel Pop pe tema îngerilor și a focului, încurajându-i pe tineri să asculte glasul conștiinței lor, glas care îi va îndemna mereu să caute și să realizeze ceea ce este plăcut lui Dumnezeu. La momentul de formare spirituală s-a adăugat și comuniunea în rugăciune și explicațiile pe tema focului, a părintelui Angel Zareczki.

Momentele de convivialitate, i-au adus pe tinerii participanți în jurul  bucatelor gătite cu drag, dar și de munca în echipă a tinerilor, care au gătit o delicioasă salată de fructe, ca parte a activităților formative ale zilei.

Printre aceste activități formative amintim atelierul de confecționat îngerași, susținut de către Francesca Balog.

Atelierul artistic a pus în valoare creativitatea tinerilor care au avut de realizat pictura pe lemn, ulterior munca lor fiind răsplătită cu pictură pe față.

Ca parte a formării fizice, copiii și tinerii care au dorit să își depășească temerile, au avut parte de multă bucurie pe tiroliană.

Seara s-a finalizat cu un foc de tabără, în jurul căruia tinerii au cântat, au prăjit bezele și au socializat între ei, bucurându-se de prezența părinților, credincioșilor și a celor dragi!  

Mulţumiri deosebite au fost aduse voluntarilor și animatorilor, dar și tuturor celor ce au ajutat la organizarea acestei activități.

Biroul eparhial de presă

ciolt 1

ciolt 2

ciolt 3

ciolt 4

ciolt 6

ciolt 7

ciolt 8

ciolt 9

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.