Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

PS Vasile Bizău la Negrești Oaș: „Sărbătoarea Preasfintei Treimi ne aduce în inima credinței noastre”

„Astăzi suntem în sărbătoarea Preasfintei Treimi, sărbătoare care ne aduce în inima credinței noastre și Biserica ne invită să-L adorăm pe Dumnezeu”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău în parohia „Sfânta Treime” din Negrești-Oaș, luni, 5 iunie 2023 (A doua zi de Rusalii), acolo unde numeroși credincioși și preoți s-au adunat pentru a sărbători împreună hramul bisericii. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Episcopul de Maramureș și au concelebrat: părintele protopop și paroh al parohiei gazdă, Feier Iacob, părintele Bode Florin din eparhia de Oradea, fiu al parohiei și un sobor de preoți din protopopiatul Țara Oașului, dar și din alte protopopiate ale eparhiei noastre. A diaconat părintele diacon Ovidiu Iusco.

„Ne-am adunat și noi împreună azi, la parohia din Negrești-Oaș, așa cum evanghelia ne spune: Unde sunt doi sau trei adunați în numele meu, acolo sunt și Eu prezent. Așadar, și noi care astăzi suntem adunați în numele Lui, suntem invitați să Îl adorăm și să ne deschidem inima pentru ca Dumnezeu să poată să locuiască și mai deplin în inima noastră”, a afirmat Ierarhul. Și a explicat credincioșilor că atunci când faci loc lui Dumnezeu în inima ta, viața ta devine o mărturie a Iubirii Lui. Spiritul Sfânt pe care Dumnezeu ni-l lasă moștenire, este dătător de viață și împlinitor al vieții noastre. Prin credință, ajungem să trăim viața în iubire și trăim în iubire și cu iubire, trăim în Dumnezeu, a explicat Preasfinția Sa.

„Eu sunt Cel ce sunt”, îi spune Dumnezeu lui Moise și Moise duce acest mesaj poporului lui… El începe să trăiască în credință și toate dificultățile pe care le întâmpină în Egipt, până când eliberează poporul, sunt depășite cu răbdarea credinței”.

Trecând prin moarte, Fiul lui Dumnezeu ne lasă moștenire viața Lui, prin Spiritul Sfânt, care se face vizibil la Rusalii, acolo unde Îl vedem coborând în chip de limbi de foc peste ucenicii Lui. Ei sunt umpluți de puterea de viață veșnică a lui Dumnezeu, prind curaj și înțeleg mai bine cine este Isus, cu care ei au stat împreună, ies afară și încep să predice. Sunt gândurile transmise spre meditare de către PS Vasile credincioșilor din Oaș.

„Sărbătoarea Preasfintei Treimi să fie și pentru noi reînnoire sufletească și imbold de a trăi viața noastră în dăruire și iubire!”, a urat la final Eparhul de Maramureș comunității din Negrești-Oaș, pe care a invitat-o din nou la unitate și comuniune.

„Mulțumesc Preasfințitului Vasile pentru că a fost astăzi prezent în mijlocul nostru și a dăruit o lumină cu totul aparte sărbătorii pe care am trăit-o împreună, dar și colegilor preoți, părintelui de la biserica romano-catolică, domnului vice-primar și tuturor credincioșilor veniți de pretutindeni ca să vă uniți în rugăciune cu noi. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească!”, a afirmat la final părintele protopop Iacob Feier.   

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.