Vineri, 19 Aprilie 2024

PS Vasile în parohia Bunavestire: Acest „astăzi” este un început al posibilităților noastre viitoare

Astăzi este începutul mântui­rii noastre şi arătarea Tainei ce­lei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu Fecioarei Se face şi Gavril Harul Îl binevesteşte. Pentru aceasta şi noi, împreună cu Dânsul, Născătoarei de Dum­nezeu să-i strigăm: Bucură-te, cea Plină de har!. „Așa cântă Biserica astăzi, în troparul sărbătorii Bunei Vestiri... Acest astăzi este un început al posibilităților noastre viitoare”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău în biserica Bunavestire din Baia Mare, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească sâmbătă, 25 martie 2023, cu ocazia hramului parohiei de aici. Gazde au fost în acest an părintele vicar parohial, George Nicoară și părintele Angel Zareczki, care au primit cu multă bucurie vizita Ierarhului, dar și a colegilor preoți care au răspuns pozitiv invitației de a se uni în rugăciune, precum și a numeroșilor credincioși din parohie și din alte parohii.

„Sărbătoarea aceasta ne vorbește despre posibilitățile legate de mântuirea noastră. Posibilitățile viitoare ale parcursului vieții noastre sunt legate întotdeauna de un prezent, de un astăzi, acest astăzi care stă pe vestea adusă de arhanghelul Gavril Fecioarei Maria, care îi vestește planul lui Dumnezeu de mântuire a lumii și liniștea și taina inimii îi vorbește: Bucură-te, cea Plină de har. Domnul este cu Tine!”, a  afirmat Arhiereul, explicând cum „Începutul mântuirii noastre trece mereu prin aceste gânduri profunde ale ființei noastre, ale inimii noastre. Sunt toate gândurile cu care trăim, pe care le avem de când ne trezim și până seara, legate de activitatea noastră cotidiană, legate de familie sau comunitate... sunt gândurile noastre cele mai profunde în care omul caută mereu binele posibil și cum să facă să ajungă binele la toți... De la Preacurata Fecioară Maria învățăm să ne încredințăm cu totul lui Dumnezeu, o încredințare care înseamnă abandon, dăruire, înseamnă a ne pune în brațele lui Dumnezeu”... „Dragostea lui Dumnezeu ne însoțește mereu și în această însoțire, sărbătoare devine astăzi. Pentru că astăzi, în acest prezent al nostru, dragostea și harul lui Dumnezeu ne însoțesc și acestă însoțire nevăzută devine văzută prin posibilitățile vieții noastre, a ceea ce se pare că este imposibil. De aceea, astăzi Îi cerem Domnului ca, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, să ne dea credință puternică, harul statorniciei, inimă smerită și harul slujirii, spre a fi servul și serva Domnului”. Sunt cuvintele transmise de Preasfinția Sa Vasile în biserica închinată sărbătorii Bunei Vestiri din Baia Mare.

La finalul celebrării liturgice, părintele George Nicoară a mulțumit Preasfinției Sale Vasile pentru vizita pastorală în parohie, dar și tuturor colegilor preoți care au fost prezenți, corului și tuturor credincioșilor care s-au unit în rugăciune în această zi de sărbătoare a parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.