Vineri, 19 Aprilie 2024

Părintele Marian Rednic a devenit paroh de Oncești. Părintele protopop Iusco Vasile și-a încheiat misiunea în parohie

Parohia greco-catolică din Oncești a avut parte de o celebrare liturgică plină de emoție duminică, 4 decembrie 2022. Evenimentul a marcat finalul misiunii părintelui protopop Iusco Vasile în această parohie și preluarea păstoririi comunității de către părintele Rednic Marian. Cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii a fost rostit de părintele Lohan Gheorghe, preot de Boinești – Țara Oașului.

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Vasile Bizău, părintele Iusco Vasile a citit Decretul episcopal de numire a părintelui Rednic în parohia Oncești, exclamând la final: „Începând de astăzi, 4 decembrie, părintele este noul paroh al dumneavoastră” și explicând credincioșilor cum „Biserica poartă grijă ca fiecare să-și aibă locul său în ea și nimeni nu ia locul nimănui. Părintele vine în parohia Oncești, trimis de Biserică pentru a sluji mai departe Cuvântul lui Dumnezeu în mijlocul dumneavoastră”, a afirmat părintele Iusco, care se desparte de parohia Oncești după mai mult de 21 de ani.

Prezent la eveniment a fost părintele Codrea Ioan, fost paroh de Oncești, actualmente paroh de Călinești - Maramureș, care a caracterizat păstorirea părintelui Iusco ca fiind una bazată pe comuniune și unitate, iar părintelui Rednic Marian i-a adresat îndemnul de a păstori cu „ochiul credinței și cu iubirea care să izvorască din inimă, o iubire care să se reflecteze în comunitate pentru că această comunitate merită să fie purtată în rugăciune, în gând, să trăiască în spirit de comuniune”.

Tot despre unitate și comuniune a fost și discursul rostit de părintele Rednic la preluarea parohiei, care a venit aici având în minte și în inimă cuvintele Mântuitorului „Iată-mă, vin să fac voia Ta, Doamne”, după cum a confesat în fața credincioșilor prezenți în biserică. Și a continuat: „Cu același deziderat, cu aceeași inimă deschisă vin și eu astăzi în mijlocul dumneavoastră, pentru că, iată, pornesc pe un nou itinerar, pe un nou drum al cunoașterii credinței, al trăirii credinței. Și sper că nu voi fi singur pe acest drum, ci că-mi veți fi alături. Dacă vom rămâne uniți în jurul acestui deziderat al Mântuitorului, de a împlini dorința Lui divină, atunci, cu siguranță, vom fi o comunitate unită. O comunitate unită poate realiza mult mai mult decât altă comunitate care este mare, dar dezbinată”, a afirmat părintele Rednic, care s-a încredințat în mod public rugăciunilor credincioșilor parohiei și Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt, mulțumind în același timp părintelui Iusco pentru câte a realizat în parohie, precum și autorităților locale și credincioșilor din Oncești pentru primirea călduroasă în parohie și în localitate.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.