Joi, 28 Martie 2024

Părintele Paul Osoian a devenit administrator parohial de Călinești-Oaș. Părintele Rednic Marian și-a încheiat misiunea în parohie

Duminică, 27 noiembrie 2022, parohia greco-catolică din Călinești Oaș a avut parte de o mare sărbătoare prilejuită de primirea în parohie a noului administrator parohial, părintele Paul Osoian. Totodată, cu această ocazie, credincioșii din Călinești au avut posibilitatea să-și ia rămas bun, într-un cadru festiv, de la preotul care i-a păstorit timp de 16 ani, părintele Rednic Marian.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de părintele protopop de Oaș, Iacob Feier, care, în omilia sa a îndemnat credincioșii prezenți să fie mereu atenți la ceea ce se află în interiorul lor, examinându-și conștiința, după spusele Sfântului Augustin, în „Confesiuni”: „Intră în inima ta, acolo examinează ceea ce poate percepi din Dumnezeu și ți se va descoperi pentru că acolo se află chipul lui Dumnezeu; în omul interior trăiește Dumnezeu, adică în fiecare dintre noi, în inima și-n sufletul nostru”. Părintele a invitat pe fiecare să fie conștient că e templu al lui Dumnezeu și acest lucru cheamă la o mare responsabilitate în alegerea drumului de urmat în viață. Au participat la sărbătoare și alți preoți: părintele Anton Cioba, rector al Seminarului din Oradea, părintele Gheorghe Costin, părintele Florin Bode, părintele Brândușe Ovidiu și părintele Pop Daniel.  

 La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Marian Rednic și-a luat rămas bun de la credincioșii, consiliul parohial și autoritățile locale din Călinești Oaș, cu care a colaborat foarte bine. „Duc cu mine doar amintirile frumoase”, a afirmat părintele, confesând public faptul că această zi este una foarte emoționantă pentru toți, încât „Astăzi se încheie un capitol în această parohie, dar se deschide un altul, alături de părintele Ioan Paul. Este astfel o zi a bucuriei, a speranței și a unui nou început. Este, de asemenea, o zi a nostalgiei, a recunoștinței și gratitudinii și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a inspirat și ne-a ajutat să construim în această comunitate. Dar cum Dumnezeu lucrează prin oameni, vă mulțumesc vouă tuturor că v-ați implicat în proiectele acestei parohii”. Acestea au fost cuvintele părintelui Rednic la final de misiune în Călinești, care a ales să marcheze momentul acordând diplome de recunoștință tuturor colaboratorilor apropiați din parohie și din administrația locală a comunei.

Părintele protopop Feier Iacob a dat citire Decretului de numire a părintelui Paul Osoian ca administrator parohial de Călinești-Oaș, semnat de Preasfinția Sa Vasile, aducând astfel mulțumiri părintelui Marian Rednic pentru munca depusă în această parohie și pentru buna colaborare pe care au avut-o timp de 16 ani.

Cu bucurie și emoție, părintele Paul Osoian a  exclamat, ajutându-se de cuvintele psalmistului: „Cât de minunate sunt lucrurile Tale, Doamne, toate întru înțelepciune le-ai făcut!”, povestind cum anul trecut pe data de 21 noiembrie, a devenit preot și în acest an, pe 21 noiembrie a fost numit, prin Decret Episcopal, administrator parohial de Călinești Oaș. „Vin cu multă bucurie, încărcat de emoție și îmi încredințez misiunea Preacuratei Fecioare Maria, Fericiților Episcopi Martiri și Unchiului Mihai, călugărul nostru de la Prilog, care este în proces de beatificare. Îi rog să mă întărească și să mă ajute să pot să duc această misiune până la sfârșit. Harul pe care l-am cerut în ziua hirotonirii mele a fost acela de a avea bucuria datoriei împlinite. Cu acest gând vin și aici la dumneavoastră”, a afirmat în fața credincioșilor din Călinești părintele Osoian.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.