Joi, 28 Martie 2024

Vizită pastorală în parohia Cicârlău - Protopopiatul Seini

În prima duminică a Postului Crăciunului, 20 noiembrie 2022, Preasfințitul Vasile Bizău a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia Cicîrlău, unde s-a aflat în vizită pastorală.

„Vă aduc salutul meu, salut care să ajungă la toți membrii familiilor dumneavoastră și la toți membrii comunității noastre, care au aici, în biserica parohială, cea de-a doua casă, casa lor spirituală, dar și la toți locuitorii comunei”, a afirmat Preasfințitul Vasile în debutul omiliei rostite în fața credincioșilor din Cicîrlău.

Reflectând la evanghelia duminicii, (Lc. 12, 16-21- Pilda bogatului nebun), Ierarhul a îndemnat pe fiecare credincios să mediteze zilnic la modul în care își folosește timpul din această viață și dacă zilele pe care le trăiește sunt cu rost și care este acel rost pentru fiecare: „Zilnic să reflectăm cum a trecut acea zi pentru noi, dacă am făcut ceva bun pentru semenii noștri, pentru familia noastră, dacă am cultivat cele trei relații absolut necesare, care-l împlinesc pe om: relația cu Dumnezeu, relația cu semenii, cu cei din casă, din comunitate și relația cu bunurile acestei lumi, cum ne relaționăm cu ele și cât ne acaparează din timpul vieții, care rămâne totuși un dar și un mister”. „Cum cultivăm noi aceste trei relații fundamentale pentru om?... Dacă noi cultivam în mod constant relația vie cu Dumnezeu, dedicând timp rugăciunii și meditației, acest lucru se reflectă în modul în care ne relaționăm cu semenii și cu bunurile acestei lumi… După spusele Sfântului Apostol Pavel, noi suntem lumină și deci să umblam ca fii ai Luminii!”, a fost îndemnul Preasfințitului Vasile adresat tuturor celor prezenți.  

Părintele Anton Dobrican a mulțumit frumos Preasfințitului Vasile pentru frumosul Cuvânt de Învățătură și pentru vizita pastorală, părintelui Mircea Indrea, care s-a alăturat momentului festiv, credincioșilor parohiei care s-au implicat, cantorului și corului, dar și domnului primar pentru prezența la sărbătoarea parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.