Joi, 28 Martie 2024

SATU MARE: Prezentarea albumului fotografic „Biserici de lemn din Maramureș” în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”

Duminică, 13 noiembrie 2022, la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Satu Mare, a avut loc prezentarea albumului fotografic „Biserici de lemn din Maramureș”. În cadrul evenimentului au intervenit: pr. dr George Nicoară, doamna Adriana Zaharia (istoric) și domnul Felician Pop, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Satu Mare.

Părintele dr. George Nicoară a adus în lumină patrimoniul Eparhiei de Maramureș, în care sunt incluse și bisericile de lemn, explicând cum „acestea devin, de-a lungul timpului, semne ale tradiției locale și simboluri de speranță a faptului că frumosul autentic dăinuie peste veacuri”.

Domnul Felician Pop a felicitat inițiativa Episcopiei și a lăudat conținutul și prestanța tipografică a albumului prezentat. A vorbit, de asemenea, despre  situația Bisericii Greco-Catolice la 33 de ani de la Revoluția din 1989. 

Doamna Adriana Zaharia, istoric, a vorbit despre calitatea fotografiilor și a tiparului, îndemnând publicul să cumpere acest album, dar și să-și facă timp să viziteze cele 15 biserici prezentate atât de frumos și expresiv în el.

Evenimentul a fost înfrumusețat de un moment artistic susținut de cantautorul Adrian Lupescu, care a interpretat la chitară o odă închinată părintelui dr. Vasile Lucaciu.

Albumul poate fi cumpărat din biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare, de la Sediul Episcopiei din Baia Mare și din librării din Baia Mare.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.