Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Vizită pastorală în parohia Bercu

Duminică, 27 martie 2022, Preasfințitul Vasile Bizău a efectuat o vizită pastorală în parohia Bercu, unde a fost primit cu multă căldură de către părintele paroh și protopop Șimon Cornel, împreună cu comunitatea parohială de aici, dar și de preoții din parohiile învecinate și numeroși credincioși invitați la sărbătoare. A fost invitat și s-a alăturat sărbătorii Preasfințitul, Atanáz László Orosz episcop de Miskolc, Ungaria, care, împreună cu Eparhul de Maramureș, a oficiat binecuvântarea lucrărilor exterioare realizate la biserica din Bercu.

„De poți crede, toate sunt cu putință celui ce crede”, a afirmat PS Orosz, în cuvântul de învățătură, pornind de la Evanghelia Duminicii (Mc. 9,17-32) și explicând importanța faptului de a cere cu credință ceea ce ne dorim. Pornind de aici, a amintit de neputința ucenicilor, care nu s-au rugat și nu au postit suficient: „acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post”. Preasfințitul a explicat cum „acest fel de demoni” sunt de fapt puterea și domnia lumească, împotriva căreia trebuie să luptăm prin post și rugăciune, exemplificând cum, în contextul războiului actual, nu se poate ajunge la un acord de pace dacă nu se renunță la aceste tentații. A îndemnat credincioșii să vină frecvent în biserica frumoasă din Bercu, loc al păcii, în care nu se poate intra dacă nu ești împăcat.

Preasfințitul Vasile Bizău a mulțumit episcopului de Miskolc pentru cuvântul de învățătură și pentru prezența la un eveniment atât de frumos al Eparhiei de Maramureș, precum și părintelui protopop Șimon Cornel pentru implicarea în parohie și în buna desfășurare a lucrărilor care s-au realizat la biserică.

„A fost o onoare pentru mine să celebrez această liturghie de mulțumire alături de Preasfințitul nostru Vasile Bizău, alături de PS Atanáz László Orosz, precum și împreună cu colegii preoți și cu mulțimea de credincioși care s-a unit rugăciunii parohiei noastre. Mă cuprinde un sentiment de mare recunoștință și o bunăstare emoțională, știind că după o lungă perioadă de muncă și așteptare, lucrările la biserica noastră au putut fi realizate.

Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această lucrare providențială!” a afirmat în urma evenimentului părintele paroh Șimon Cornel.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.