Joi, 28 Martie 2024

Vizită pastorală în parohia „Bunavestire” din Baia Mare

În cea de-a doua duminică a Postului mare, 20 martie 2022, Preasfințitul Vasile a participat la hramul sărbătorit anticipat în parohia „Bunavestire” din Baia Mare, celebrând Sfânta Liturghie împreună cu preoții slujitori ai parohiei: pr. Albu Cristinel, Pr. Angel Zareczki, pr. George Nicoară și alți preoți din oraș invitați la sărbătoare.

„Bucură-te Cea plină de har, Domnul este cu tine!”, astfel se adresează Îngerul Preacuratei Fecioare Maria. „Și Domnul este și cu noi”, a explicat Preasfințitul Vasile în cuvântul de învățătură rostit în cadrul celebrării. Dar întrebarea este: „Și noi suntem și dorim să fim cu Domnul?”. Teoretic, răspunsul este unul afirmativ, dar „diferența o face trecerea de la cuvânt la faptă. Acolo este munca de fiecare zi a noastră și alegerea permanentă, când putem să facem această trecere, să dăm curs și să arătăm că vrem să fim cu Domnul… Cu toții vrem să fim cu Tatăl, dar importată este mărturia noastră”, a afirmat Ierarhul. „În sărbătoarea Bunei Vestiri, misiunea Mariei este de a face văzut nevăzutul lui Dumnezeu: pe Fiul care se întrupează, Cuvântul veșnic Creator al lumii, nevăzut, dar mereu prezent, pentru că este Dumnezeu la originea existenței, a vieții și a realității”, a afirmat Episcopul referindu-se la mesajul evangheliei sărbătorii: „Cuvântul lui Dumnezeu care se întrupează”.

De asemenea, mesajul duminicii a doua din Postul Mare (Mc. 2,1-12 și In 10,9-16) este unul profund și el ne ajută în acest parcurs spiritual al nostru. Din el aflăm cum „Cuvântul lui Dumnezeu este Cel care adună oamenii. Isus este prezent în casa lui Petru în Capernaum și mulțime multă de oameni vine să-l asculte, astfel încât nu mai este spațiu pentru cei care au nevoie, cum este cazul paraliticului. Cuvântul lui Dumnezeu atrage”, a afirmat Preasfințitul Vasile, îndemnând credincioșii să nu se lase dominați de frică și să reia practica creștină, participarea la Sfânta Liturghie, trăind ancorați în realitatea creștină timpul acesta de mari provocări.

La final, părintele paroh Albu Cristinel a mulțumit Preasfințitului pentru prezența în parohie, asigurându-l de rugăciunile parohiei. A mulțumit confraților preoți, surorilor călugărițe și credincioșilor implicați în acțiunile parohiei, precum și corului bisericii care înfrumusețează, prin cânt, celebrările din biserică.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

  

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.