Joi, 28 Martie 2024

Hramul bisericii „Bunavestire” din Baia Mare

Duminică, 21 martie 2021, a fost sărbătorit anticipat hramul bisericii „Bunavestire” din Baia Mare. Sfânta Liturghie solemnă fost celebrată de PS Vasile Bizău, împreună cu preoții slujitori ai parohiei: pr. Ioan Cristinel Albu, pr. Angel Zareczki, pr. George Nicoară, și părintele diacon Paul Osoian.

„Se cuvine, în ziua hramului, să întărim comuniunea dintre noi, chiar dacă celebrăm în aceste condiții ale restricțiilor impuse de pandemie, rugăciunea noastră este vie și merge înainte împreună cu celebrarea Bisericii, care nu se oprește din a aduce laudă lui Dumnezeu, din a avea ochii ațintiți asupra lui Hristos și a fi o voce care îndeamnă”, a spus Preasfințitul Vasile Bizău la începutul cuvântului de învățătură.

Vorbind despre evanghelia duminicii (In. 1,43-51), Ierarhul a invitat credincioșii prezenți în biserică să mediteze la modul în care ei se recunosc și își urmează vocația de a fi ucenici ai lui Hristos. La fel ca pe apostoli, Domnul ne caută și ne cheamă și pe noi să-L urmăm, „iar din partea noastră necesită mereu un răspuns, un răspuns ferm asupra identității credinței noastre în Isus, fiul lui Dumnezeu, Mesia lumii”. El este cel Mielul lui Dumnezeu, pregătit pentru jertfă și „odată cu venire Sa în lume începe și o nouă eră, o nouă lume… o lume a celui nevinovat, curat, a celui care nu se impune cu forța, a celui care săvârșește binele, iubește fără condiții și fără margini”.

La final, părintele paroh Albu Cristinel a mulțumit Preasfinției Sale Vasile pentru prezența în parohie și a exprimat entuziasmul întregii comunități de a-l avea aproape. A mulțumit confraților preoți, corului, consiliului curatoral și întregii parohii pentru prezență și implicare în activitățile parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

  

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.