Joi, 28 Martie 2024

PS Vasile la Dragomirești: „Dumnezeu face multe daruri omenirii!”

”Dumnezeu face multe daruri omenirii. Știm și mărturisim că Dumnezeu a creat lumea și de asemenea, că Dumnezeu a răscumpărat lumea, că o sfințește și rămâne cu ea prin darul Spiritului Sfânt. Este un dar pe care El îl face tuturor: ne-a chemat la viață și în același timp, ne cheamă la o viață sfântă. Avem, așadar, două chemări: avem o chemare la viață… și avem, de asemenea, chemarea la apostolat, chemarea la sfințenie, chemarea de a-L urma pe Isus”; cu aceste cuvinte și-a început Preasfințitul Vasile Bizău cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii celebrate la Dragomirești luni, 24 iunie a.c., de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, hramul bisericii de aici.  

„În sărbătoarea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul suntem invitați să recunoaștem darul lui Dumnezeu, așa cum, pentru părinții lui, el a fost recunoscut ca un dar, un dar pe care încă îl sperau, însă atunci când au fost puși în fața împlinirii, tatăl lui s-a îndoit… aproape că nu mai putea să creadă, [întrucât era înaintat în vârstă]. Și îngerul îi spune: aceasta va fi posibil, pentru că rugăciunile tale au fost ascultate și atunci când rugăciunile sunt ascultate și când Dumnezeu decide, ceea ce este imposibil în ochii noștri, devine posibil”; așa a explicat Ierarhul perspectiva din care putem să interpretăm evanghelia sărbătorii.

A fost dusă la Dragomirești, de sărbătoarea hramului, și racla cu osemintele Fericiților Episcopi Vasile Aftenie, Ioan Bălan și Iuliu Hosu, împreună cu „un pumn de țărână” din cimitirul de la marginea orașului Gherla, unde se știe că este înmormântat Fericitul Episcop Martir Alexandru Rusu. Racla va fi de acum înainte, pelerină la evenimentele eparhiale și este un simbol al istoriei noastre spirituale, după ce, pe data de 2 iunie, Papa Francisc i-a beatificat la Blaj pe Episcopii deveniți martiri în perioada regimului comunist.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.