Vineri, 29 Martie 2024

5 mai 2019: Sfințirea pietrei de temelie pentru noua biserica din Breb

Duminică, 5 mai 2019, a avut loc sfințirea pietrei de temelie pentru noua biserica greco-catolică din parohia Breb, protopopiatul Sighet. Celebrarea a fost prezidată de Preasfințitul Vasile Bizău, care, în cuvântul de învățătură, a îndemnat comunitatea din Breb să rămână statornică în credință, așa cum a făcut și până acum: „Darul cel mai de preț este cel al credinței, pentru că prin credință ne legăm de Dumnezeul cel veșnic și în afara ei avem legături mai mici, mai instabile, mai trecătoare, care nu rezistă în timp. Însă prin această puternică legătură a credinței în Învierea lui Hristos, în puterea lui Dumnezeu, în prezența și în lucrarea pe care El o înfăptuiește în continuu în lume, nu facem altceva decât să călătorim spre împărăția lui Dumnezeu, construind și lăsând și aici aceste semne ale prezenței și împărăției Lui”, a spus Preasfințitul. „Suntem azi aici pentru sfințirea pietrei de temelie a unei noi biserici, moment care va rămâne în amintirea celor care au participat, prin însemnătatea lui, prin harul pe care îl primim astăzi pentru acest moment, în care se pune piatra de temelie pentru un locaș al lui Dumnezeu. Piatra de temelie pe care astăzi am pus-o îmi amintește de piatra credinței și este, de fapt, credința noastră, este credința Bisericii și credința dumneavoastră, a comunității locale. Aceasta este durabilă, este tare, nu se sfărâmă; vin furtunile, vin persecuțiile, se schimbă societatea, se schimbă oamenii, dar nu se schimbă credința din suflet și împreună cu credința rămân faptele ei minunate: virtuțile creștine, iubirea statornică și trăirea împărăției lui Dumnezeu aici și acum”, a mai spus Ierarhul.

„De azi începe un drum, un drum care nu va fi simplu, dar care va fi frumos, pentru că ceea ce ne dorim să ridicăm aici nu este spre lauda noastră, ci pentru gloria și preamărirea lui Dumnezeu. Noi am trecut printr-o încercare, iar Dumnezeu ne-a dat o oportunitate, aceea de a ridica ceva măreț în numele Lui și pentru lauda Lui”, a afirmat părintele paroh Hosu Călin, înainte de a mulțumi tuturor pentru prezența la evenimentul parohiei.  

Decizia de a construi un nou locaș de cult a fost luată după ce, în anul 2016, biserica veche a fost predată, prin instanță judecătorească, comunității ortodoxe din localitate. Detalii aici.

Biroul eparhial de presă


000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.