Joi, 28 Martie 2024

Instalarea noului preot în Parohia greco-catolică Călinești

Duminică, 16 decembrie 2018, de sărbătoarea sfântului proroc Agheu, a avut loc instalarea noului paroh pentru parohia greco-catolică Călinești, protopopiatul Sighet.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfințitul Părinte Vasile Bizău începând de la ora 10:30, avându-i alături la masa Sfântului Altar pe părintele Cristinel Albu de la parohia Bunavestire din Municipiul Baia Mare, pe părintele Călin Hossu de la parohiile Breb și Budești și pe părintele dr. Ioan Codrea, noul paroh din parohia Călinești.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, după cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a dat citire decretului de numire prin care părintele dr. Ioan Codrea devine preot paroh pentru parohia Călinești. Totodată părintele Ioan Codrea urmează să preia, ca și administrator parohial, și parohia greco-catolică Ocna Șugatag.

Noul paroh, părintele dr. Ioan Codrea, a studiat teologia la Institutul Teologic ,,Dr. Alexandru Rusu” din Municipiul Baia Mare în perioada 1990-1994. A fost hirotonit preot în data de 15.08.1993 în localitatea Giulești, iar în anul 1994 a fost numit preot paroh în Bârsana, unde a slujit ca și preot până în anul 2018. În prezent ocupă și funcția de Inspector școlar eparhial.

Biroul eparhial de presă

calinesti1

calinesti2

calinesti3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.