Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Tinerii în adorația Crucii Întâlnirii Eparhiale a tineretului

Perioada Postului Mare este o invitație a Bisericii de a ne uni în rugăciune și meditație asupra patimilor lui Cristos. Toată suferința trupească a lui Isus culminează cu răstignirea Sa pe cruce, de aceea Biserica ne îndeamnă să medităm asupra Crucii, izvor de har și mântuire.  În cea de-a patra duminică a Postului Mare, tinerii din parohiile Sighet, Bârsana și Giulești din Protopopiatul de Sighet s-au întâlnit la Capela Martirilor și Mărturisitorilor pentru un program de rugăciune și de adorație al Crucii.

La invitația părintelui protopop Vasile Iusco, au fost prezenți la rugăciune mai mulți preoți, călugărițe din Congregațiile Maicii Domnului, Benedictine și a lui Isus Răscumpărătorul, ba chiar și credincioși. În fața altarului a fost așezată crucea, simbol al Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor și Copiilor, din cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș. Părintele protopop a ținut o cuvântare de bun venit, după care a dat cuvântul părintelui Anton Tancău, călugărul franciscan care a condus programul de adorație împreună cu tinerii de la Oratoriul Sf. Francisc din Sighet. Programul a început cu binecuvântarea, un cântec, o rugăciune și un moment de meditație. A urmat, apoi, citirea din Sfânta Evanghelie, părintele protopop a citit Evanghelia Duminicii a treia din post, unde tema principală este urmarea lui Isus prin asumarea crucii în mod liber: „Cel ce vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea lui și să-Mi urmeze Mie”. Programul a continuat cu alte momente de rugăciune și meditație însoțite de glasurile tinerilor care au înălțat cântări de laudă lui Isus.

În încheiere, părintele protopop a oferit binecuvântarea finală celor prezenți, mulțumind tuturor pentru participare. Momentul următor a fost dedicat predării Crucii Întâlnirii Eparhiale tinerilor din parohia Giulești în aplauzele credincioșilor. Părintele Ștefan Dunca, paroh de Giulești, a preluat crucea împreună cu tinerii, invitându-i și pe ceilalți tineri să participe la Întâlnirea Eparhiala din acest an, care va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, la Giulești, Maramureș.

                                                                                                         Crina Maria Iusco

tineri sughet 1

tineri sighet 2

tineri sighet 3

tineri sighet 4

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.