Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

14 septembrie 2017: Hramul parohiei „Sfânta Cruce” din Baia Mare

Ca în fiecare an de sărbătoarea „Înălțarea Sfintei Cruci”, și de această dată, pe data de 14 septembrie, sute de credincioși s-au adunat la parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare, pentru a se ruga împreună în această importantă sărbătoare din tradiția Bisericii noastre, care pune în centru Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul Nostru.

„Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci ne aduce aminte în fiecare an că acest eveniment al regăsirii crucii Mântuitorului în secolul al IV-lea a rămas marcant și marchează conștiința Bisericii, pentru că și-a luat crucea ca și stindard, ca și semn al biruinței, ca și semn al puterii iubitoare a lui Dumnezeu, ca și semn distinctiv. Și ne aduce aminte, această sărbătoare, că împreună cu Mântuitorul și pe urmele Lui, speranța din sufletele noastre niciodată nu se va stinge. Acest lucru îl mărturisesc toate generațiile de creștini”, a afirmat Preasfințitul Vasile Bizău, în cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii. Eparhul de Maramureș a mai amintit credincioșilor prezenți că ne aflăm la începutul unui nou an bisericesc (deschis la 1 septembrie) și a vorbit acestora despre speranță: „Speranța este cea care ne duce cu privirea sufletului foarte departe, atât de departe încât vedem și dincolo de ceea ce nu văd ochii noștri trupești și de aceea, speranța este aceea care ne însoțește în viața de fiecare zi, în tot ceea ce întreprindem, în așteptările noastre pentru viitor, pentru familiile noastre, pentru comunitatea noastră, pentru Biserică și, de ce nu, pentru natură. Speranța este cea care-l însoțește și trebuie să-l însoțească pe fiecare creștin, indiferent de condițiile mai prielnice sau mai puțin prielnice ale circumstanțelor în care este pus să trăiască”, a spus Preasfințitul.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a început la ora 18:00 și a fost celebrată de către Preasfințitul Vasile Bizău, împreună cu pr. paroh Simion Ilieș, pr. protopop Emil Gîrboan și un sobor de 15 preoți invitați la sărbătoarea parohiei. Așa cum se cuvine, mulțumirile parohului s-au îndreptat înspre fiecare în parte și de asemenea, înspre comunitatea parohială care a răspuns cu devotament și implicare solicitării de a organiza și în acest an hramul parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.