Luni, 24 Iunie 2024
Sinaxa provincială a ordinului Sf. Vasile cel Mare la Prilog

Sinaxa provincială a ordinului Sf. Vasile cel Mare la Prilog

În perioada 08-13 februarie 2016, la Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Prilog s-au desfășurat lucrările Sinaxei Provinciale a Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (Ordine Basiliano di San Giosafat), Provincia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, România.

Sinaxa a început cu o zi de reculegere spirituală și rugăciune condusă de PSS Florentin Crihălmeanu Episcop eparhial de Cluj-Gherla. Apoi lucrările au continuat cu o analiză a trăirii vieții spirituale călugărești în fraternitate la lumina documentelor Bisericii și a îndemnurilor adresate de Sfântul Părinte Papa Francisc tuturor celor care au îmbrățișat Viața Consacrată.

În data de 11 februarie 2016 participanții la Sinaxă au ales Conducerea provincială pentru un mandat de 4 ani conform Statutului OSBM. Protoegumen este ieromonahul Ioan Laurian Daboc, OSBM, Vicar provincial și Consilier este ieromonahul Augustin Gavrilă Dunca, OSBM și Consilier provincial și Admonitor este ieromonahul Ioan Marin Albu, OSBM.

În data de 12 februarie 2016 noua Conducere provincială, împreună cu toți participanții la Sinaxă, au celebrat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Prilog împreună cu Episcopul locului PSS Vasile Bizău, eparh de Maramureș în semn de comuniune și prețuire.

După ce am privit trecutul cu recunoștință, așa cum ne îndeamnă Sfântul Părinte Papa Francisc, Sinaxa provincială propune tuturor călugărilor bazilieni ai provinciei noastre să trăiască viața călugărească în fraternitate privind cu speranță spre viitor și cu încredere în milostivirea și Providența Divină.

Bunul Dumnezeu să BINECUVÂNTEZE, cu harurile sale cele bogate, pe toți binefăcătorii și colaboratorii Ordinului Sfântului Vasile cel Mare.

Protoegumen

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.