Miercuri, 24 Aprilie 2024

PS Vasile despre pelerinajul la Cimitirul Săracilor: „În sufletele noastre se așterne an de an bucuria participării la acest pelerinaj”

„În sufletele noastre se așterne an de an bucuria participării la acest pelerinaj”, explica în urmă cu un an, pe 14 mai 2022, Preasfinția Sa Vasile Bizău, la finalul pelerinajului anual la Cimitirul Săracilor. În urmă cu un an, aici s-a sfințit piatra de temelie a Sanctuarului care este în construcție pe pământul în care se sădesc rugăciunile întregii Biserici Catolice, de peste 20 de ani.

 „Am pus piatra de temelie a Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, un moment important din viața Bisericii, un moment deosebit de frumos și important din viața fiecăruia dintre noi, cei care suntem cărămizi vii în templul spiritual al Domnului. Piatra de temelie este Dumnezeu Domnul”, a afirmat atunci Ierarhul. Și a continuat: „El este stânca în care ne putem încrede, El este stânca cea tare, El este cel care ne însoțește și mereu împarte haruri, bucurii și speranța mântuirii. Stânca este și credința în Mântuitorul Hristos și astăzi se actualizează cuvintele Mântuitorului: Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea și porțile iadului nu o vor birui”. Iar credința noastră ne îndeamnă la implicare și la asumare, acest lucru fiind explicat de Episcopul de Maramureș: „Dragi pelerini, suntem și noi pietre vii, urmașii martirilor, ai mărturisitorilor, fiii Bisericii Catolice... așa cum spunea Fericitul martir Iuliu Hossu: Lupta mea s-a sfârșit, a voastră continuă”. Piatra aceasta de temelie pe care azi am sfințit-o „cuprinde toată memoria trecutului, dar este și baza unui viitor, un viitor al țării noastre pe care o dorim liberă, pentru că de aici va fi o chemare la unitate, o chemare la sfințenie, o chemare la bucurie”, a afirmat Preasfințitul Vasile Bizău.

În acest an, la pelerinajul din 13 mai, este așteptat întreg Episcopatul Bisericii Catolice din România, dar și numeroși preoți, persoane consacrate și pelerini din întreaga țară.

Programul de desfășurare este următorul:

- Ora 9:00 - Procesiune de la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței

- Ora 10:30 - Sfânta Liturghie Arhierească.

Este primul an în care pelerinii vor putea să vadă Sanctuarul în construcție, pe pământul pe care se fac pelerinaje de mai mult de 20 de ani. De asemenea, vor putea să contribuie cu donații, direct la Sanctuar. Cei care doresc să o facă prin transfer bancar, pot dona aici.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.