Marți, 16 Aprilie 2024

Rugăciunea Calea Crucii de la Mănăstirea Sfânta Maria din Baia Mare

Duminică, 11 Martie 2018, a treia din Postul Mare, a Sfintei Cruci, a avut loc la Mănăstirea Sfânta Maria din Baia Mare rugăciunea Calea Crucii. Evenimentul a fost organizat de Reuniunea Mariană din Baia Mare, și au participat credincioși din parohiile din Baia Mare, Desești, Crucișor și Ferneziu, însoțiți de preoții parohi.

Rugăciunea a început la orele 15:00, atunci când credincioșii, prezenți la poalele ,,Dealului Crucii”, au pornit spre Mănăstire prin recitarea rugăciunii Rozarului, iar apoi, din fața capelei Mănăstirii, au continuat cu rugăciunea Calea Crucii. Meditațiile au fost ținute de părintele Angel Zareczki, iar răspunsurile au fost oferite de tinerii prezenți la rugăciune.

Meditația de la sfârșitul rugăciunii s-a axat pe importanța trăirii Crucii alături de Hristos: „drumul crucii este un drum prin care ne dezrădăcinăm continuu de atașamentele noastre dezordonate și ne înrădăcinăm în Hristos”.

Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Părinte Vasile a mulțumit organizatorilor, subliniind totodată importanța Crucii în viața creștinului: „Crucea ne cheamă la unitate, deoarece Crucea, în dimensiunea ei orizontală și în dimensiunea ei verticală, unește în Isus întreg universul. Isus răstignit ne cheamă în primul rând la unitate, iar această unitate este una a inimilor, a conștiințelor și a sufletelor. Unitatea sufletească pentru creștin se realizează în iubire, în respect, în sacrificiu, în toleranță, în mulțumire și în iertare. Toate aceste virtuți ne apropie omenește unii de ceilalți”.

Biroul eparhial de presă

calea crucii 1

 calea crucii 2

calea crucii 3

calea crucii 4

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.