Vineri, 06 Septembrie 2024

A apărut numărul 2/2024 al revistei eparhiale Lumina Credinței

A ieșit de sub tipar, la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare, cel mai recent număr al revistei eparhiale „Lumina Credinței” (Nr. 2 (51) – Iunie 2024).

Revista se deschide cu mesajul transmis de Papa Francisc la audiența generală de miercuri, 19 iunie 2024, Psalmii – Marea simfonie a rugăciunii compusă de Spiritul Sfânt și continuă cu articolul părintelui drd. Florin Fodoruț, intitulat Spiritul Sfânt, Preotul și Euharistia.

La pagina 6 regăsim textul scris de pr. can. Emul Gîrboan, Spiritul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății, care tratează rânduielile liturgice din Duminica Rusaliilor, urmat de articolul părintelui Vasile Trifoi, cu titlul Infinita demnitate a omului.

Pr. dr. Vasile Iusco scrie în această publicație despre Petru Pavel Aron: Arhiereul cărturar al Blajului, iar doamna Antoaneta Turda semnează articolul Paradisul nostru cel de toate zilele, având ca suport volumul Două eseuri despre Paradis și o încheiere, de Horia Roman Patapievici. 

Articolul Astăzi, dacă veți auzi glasul Lui... este semnat de Pr. Cornel Dîrle, iar pr. Emil-Marian Ember vine în acest număr cu articolul Toleranță – acceptare sau dispreț față de valori și principii? 

Despre Chemarea deșertului scrie Pr. Laurențiu Costin, iar Silvia Pleșa vine cu titlul Recunoștința - O cale spre desăvârșire.

La pagina 25 regăsim articolul Facă-se voia Ta, semnat de pr. dr. Florin Marusciac, urmat de textul scris de Adriana Zaharia, Comunicarea în familie.

În articolul O experiență inedită, la Ciofliceni, profesorul Adrian Roman povestește experiența elevilor care au participat la olimpiada națională de religie catolică, găzduită de Mănăstirea Carmelitană din Ciofliceni.

Părintele Vasile Daniel Pop ne prezintă în acest număr Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Trip-Bixad.  

La pagina 33 regăsim articolul Un „popor înțelept și inteligent” și legislația sa, de Ottavio De Bertolis S.I. – traducere de pr. George Nicoară, urmat de textul semnat de Mihai Șimon, Părintele canonic Eusebiu Zibrius Făt.

Publicația se încheie cu textul părintelui George Nicoară, intitulat Păstorul David în actualitate sau despre eroism

Revista se poate achiziționa din parohii și de la Sediul Episcopiei, la prețul de 7,5 Ron. Un abonament anual costă 30 Ron.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.