Sâmbătă, 27 Iulie 2024

Olimpiada națională de religie catolică: în Eparhia de Maramureș ajunge Premiul I la clasa a IX-a, obținut de Lung Daria din Satu Mare

Peste 180 de elevi de clasele V-XII, din întreaga țară, au participat la Olimpiada națională de religie catolică, care s-a desfășurat la Ciofliceni, jud. Ilfov, în zilele 9-13 mai 2024, proba de concurs fiind susținută vineri, 10 mai 2024, de la ora 10:00. Olimpiada a fost găzduită de Arhidieceza Romano-Catolică de București. 

Din Eparhia de Maramureș au participat 13 elevi, cel mai mare punctaj fiind obținut de Lung Daria, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ioan  Slavici” din Satu Mare, pregătită de domnul profesor Roman Adrian.  

 „Întreaga experiență din aceste zile a fost una foarte plăcută”, a afirmat în urma premierii, pentru biroul de presă, eleva Lung Daria, care a descris astfel dificultatea subiectului tratat la proba de concurs: „Subiectul a fost unul care personal mi-a plăcut mult, iar ca dificultate pot spune că a fost peste medie, implicând atât cunoașterea istoriei din spatele perioadei biblice examinate, cât și semnificația evenimentelor petrecute atunci și cum au influențat acestea și au pus bazele creștinătății, căci după cum știm, în Sfânta Scriptură totul se leagă, totul se află în perfectă armonie și întreg Vechiul Testament este o oglindă a Noului Testament. Pregătirea pentru olimpiadă a implicat atât citirea materialelor bibliografice primite de la domnul profesor cât și lectura Sfintei Scripturi și memorarea anumitor pasaje/versete care să mă ajute să exprim mai concis mesajul textului biblic și semnificația acestuia”.

Pe lângă proba de olimpiadă, în cele patru zile petrecute la Ciofliceni, elevii au avut parte de vizite ghidate, precum și de participarea la Sfânta Liturghie Aniversară a vizitei Papei Ioan Paul al II-lea la București, celebrată în Catedrala „Sfântul Iosif” din București, sâmbătă, 11 mai 2024.

Elevii  au vizitat obiective din zona Snagov și București, cum ar fi Palatul Mogoșoaia, Mănăstirea Snagov, Catedrala Sfântul Iosif din București și Palatul Parlamentului.

 „Această Olimpiadă Națională a fost o experiență plăcută pentru noi, profesorii, precum și pentru copii. A fost o comuniune spirituală, deși drumul spre Ciofliceni a fost dificil. O felicit pe Daria pentru implicarea ei, modul de pregătire, care a dat rezultat. Toți elevii din Eparhia noastră au obținut note foarte bune”, a afirmat la final domnul profesor Roman Adrian.

Din Satu Mare au participat 8 elevi, însoțiți de domnul profesor Deak Istvan, membru în Comisia Națională fiind profesorul Roman Adrian, iar din Maramureș au participat 5 elevi, însoțiți de doamna prof. Borodi Nastafa, membre în Comisia Națională fiind doamnele profesoare Man Ioana și Pop Mihaela.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.