Vineri, 26 Aprilie 2024

14 elevi din eparhia noastră au participat la Olimpiada națională de religie catolică. S-au întors acasă cu trei mențiuni

Trei mențiuni au fost obținute de către elevii eparhiei greco-catolice de Maramureș, care au participat la Olimpiada națională de religie catolică, desfășurată la Oradea în zilele 19-23 aprilie 2023. A participat un număr de 14 elevi, 6 din Maramureș și 8 din Satu Mare, reprezentanți ai claselor V-XII. Elevii au fost însoțiți la Oradea de către doamna profesoara Gavrilaș Rodica, de la Școala Gimnaziala Dr. Vasile Lucaciu Satu Mare și de domnul profesor Ciaba Andrei, de la Colegiul Național Vasile Lucaciu, Baia Mare. Din Comisia Națională a Olimpiadei, au făcut parte trei reprezentanți ai Eparhiei de Maramureș: prof. Man Ioana,  prof. Pop Mihaela și prof. Roman Adrian, inspector eparhial.

Trei elevi s-au întors acasă cu mențiune:

  • Nemeș Iulia, clasa a 7-a , Școala Gimnaziala Vasile Berci și Călinești, prof. Inspector eparhial Codrea Ioan;
  • Dan Antonia, clasa a 10-a,  de la Colegiul Național Ioan Slavici, Satu Mare,  Inspector eparhial Roman Adrian;
  • Mureșan Răzvan, clasa a 11-a Colegiul Național Vasile Lucaciu, Baia Mare, prof. Csaba Andrei.

„Am trăit momente emoționante, organizarea a fost impecabila, implicarea Episcopie de Oradea a fost foarte bună. Copiii se întorc încântați, doresc să participe și anul viitor la Olimpiadă”, a declarat, la întoarcere, domnul inspector Adrian Roman. Privitor la subiecte, „acestea au fost bine structurate, abordările au fost clare pentru elevi. Toți copiii Episcopiei de Maramureș au obținut note bune”, a mai spus domnul inspector.

„Subiectele au fost bine structurate, dar noi am întâmpinat unele greutăți în procurarea materialului de studiu. Manualele noastre nu conțin lecții care se predau la religia romano-catolica”, a afirmat David, elev în clasa a VII - a la Școala Gimnazială Botiz.

„Anul acesta, particip pentru a doua oara  la Olimpiada Națională de Religie Catolică. Subiectele au fost bine realizate, am reușit să le rezolv bine, printr-o prealabila pregătire cu domnul profesor și cu familia. Doresc sa particip și anul viitor la Olimpiada Națională”, a afirmat Antonia, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Ioan Slavici Satu Mare.

Zilele petrecute la Oradea de către elevii din toate eparhiile și diecezele din țară au fost organizate de către Episcopia greco-catolică de Oradea și pe lângă proba de concurs, cei 165 de elevi, care au participat, s-au putut bucura de momente culturale și artistice, excursii prin frumosul oraș și rugăciune comună în catedrala episcopală din Oradea.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.