Marți, 19 Martie 2024

Olimpiada Națională de Religie Catolică: Elevii din Eparhia de Maramureș s-au întors acasă cu un premiu și două mențiuni

Duminică, 1 mai, grupul de elevi care a reprezentat Eparhia Greco-Catolică de Maramureș la Olimpiada Națională de Religie Catolică s-a întors acasă, după o experiență foarte frumoasă de 5 zile petrecute la Iași împreună cu elevi catolici din toată țara.

Concursul a avut loc joi, 28 aprilie și festivitatea de premiere, sâmbătă, 30 aprilie 2022.

Din Eparhia noastră au fost 13 participanți, dintre care au luat premii și mențiuni următorii elevi:

Premiul II: -  Antonia Maria Dan – Clasa a IX-a- Colegiul Național Ioan Slavici din Satu Mare.

Mențiune: Bougatef Yasmina -clasa a VII-a- Scoala Gimnazială nr.7 din Vișeul de Sus

Mențiune: Mureșan Răzvan –clasa a X-a - Colegiul National Vasile Lucaciu din Baia Mare.

Elevii din Maramureș și Satu Mare s-au deplasat la Iași însoțiți de profesorii de religie Rodica Gavrilaș și Andrei Ciaba, iar domnul profesor Adrian Roman din Satu Mare a făcut parte din comisia națională de corectare a testelor.

Elevii au fost cazați la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași și în zilele petrecute aici au avut parte fie de momente spirituale, fie de momente socio-culturale și recreative. Paleta de activități alese a fost pe placul participanților, care s-au întors de la Iași bucuroși, „îmbogățiți cu o experiență foarte frumoasă”, ne spune d-nul profesor Roman Adrian.

La festivitatea de premiere, pe lângă doamnele inspector Luciana Antoci și Denisa Elena Mănoiu, a participat și ES Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, aflăm din comunicatul final, semnat Marius Gherghel - student în anul IV.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.