Marți, 19 Martie 2024

Final de an școlar la „Ep. Dr. Alexandru Rusu”

„Suntem la sfârșit de an școlar, dar și la sfârșit de etapă educațională, pentru că școala noastră -Ep. Dr. Alexandru Rusu- încheie prima generație de ciclu primar și continuă cu școala gimnazială din toamnă”, a afirmat Preasfințitul Vasile Bizău la festivitatea de închidere a anului școlar care a avut loc în curtea școlii Alexandru Rusu din Baia Mare.

Preasfințitul a explicat creșterea ca fiind o „creștere împreună”, a  „învăța unii de la alții”: copii și cadre didactice. A invitat cadrele didactice să fie preocupate de o dezvoltare profesională și umană continuă. În ciclul de creștere sunt, cu siguranță, implicați și părinții: „pentru că, noi toți, încercăm să creștem împreună în valori precum: umanitatea, atitudinea civică, credința”.

Episcopul a felicitat cadrele didactice și copiii scolii pentru rezultatele din acest an dificil, cu multe încercări și a încheiat printr-o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a făcut bine.

„O minune poate face fiecare. O minune din adâncul inimii... cu o faptă, cu o vorbă din adâncul inimii”, a afirmat Doamna director Nicoleta Rozalia Petran, care a vorbit copiilor despre minuni posibile, acele minuni care sunt faptele bune de zi cu zi și pe care i-a îndemnat să le pună în practică, cu ajutorul și împreună cu părinții.

După festivitate, copiii au sărbătorit în clase cu câte ceva dulce și au primit din partea școlii cadouri adaptate etapei lor de creștere: cei de grupa mare au primit câte un penar personalizat – cadou pentru finalizarea grădiniței, iar cei de clasa a IV-a câte o lanternă - simbol care să le lumineze drumul.

De la ora 14:00, cadrele didactice vor participa la Sfânta Liturghie celebrată în capela școlii.

Urări de vacanță plăcută au venit din partea Preasfințitului Vasile, a doamnei director și a tuturor cadrelor către copiii care de azi sunt în vacanța mare.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.