Marți, 19 Martie 2024

Ziua Școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu”

Luni, 10 mai, a fost sărbătorită cu mult fast Ziua Școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, la 58 de ani de la trecerea în veșnicie a ocrotitorului școlii, Fericitul Episcop Martir Alexandru Rusu, primul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș.

Ziua a cuprins  activități dintre cele mai variate, dedicate copiilor și prezentate invitaților de copiii grădiniței și școlii, care sunt înscriși în unitatea de învățământ: momente artistice (recital pian și chitară, recital coral), jocuri sportive (ștafete, concursuri, jocuri pe echipe, campionat de fotbal, jocuri distractive pe grupe de vârstă), olărit, dans, muzică,  baloane de săpun. Cadrele didactice au păstrat totuși structura zilei obișnuite de grădiniță și școală, și după ce au luat prânzul împreună, copiii s-au bucurat de orele dedicate somnului de la mijlocul zilei, iar după-masa au urmat alte activități și gustarea luată împreună.

Preasfințitul Vasile, care a fost prezent pe parcursul zilei, a transmis copiilor apropierea și afectivitatea sa, exprimându-și bucuria de a fi cu ei în această zi de sărbătoare. A urat un călduros „La mulți ani!” tuturor celor angajați în programul educațional al școlii și s-a declarat convins de faptul că în școala Alexandru Rusu sunt copii frumoși, harnici, talentați și dornici să învețe.

A luat cuvântul doamna inspector general Anca Minodora Costin Hendea, care a apreciat diversitatea programului și a momentului artistic, observând că, în școală, este valorificat potențialul elevilor.

„Am trăit ziua cu multă emoție, cu bucurie, cu drag. Am observat încântarea copiilor în pregătirea acestei zile: de la plivitul florilor și adunatul ierbii cosite, până la alegerea și interpretarea melodiilor. Chiar a fost o sărbătoare!”, a declarat la finalul zilei doamna director Nicoleta Rozalia Petran.

Talida Trifoi – Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.