Marți, 19 Martie 2024

„În cine am încredere?” – Tabără de vară la mănăstirea de pe Dealul Crucii

Peste 70 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani s-au bucurat de prima lor tabără din această vacanță de vară, ținută de către surorile baziliene, în zilele de 17-20 iunie, la mănăstirea de pe Dealul Crucii din Baia Mare.

Forfotă, cântece și voie bună de răsuna dealul s-au auzit timp de patru zile din curtea surorilor, care dețin un spațiu generos pe care să-l oferte copiilor pentru a se relaxa și a zburda în voie după un an încărcat de activități școlare. 

Tabăra a îmbinat momentele de joacă cu cele de discuții pe tema „În cine am încredere?”, precum și momente de rugăciune și de activități creative. 

„Mi-am propus să explic tema, pornind de la 2 puncte esențiale și aducând în fața copiilor alte două teme, două subcapitole, adaptate vârstei lor: 1 - „Cine sunt?” calitățile și defectele mele; Ce fac cu ele? și 2 - Cum ne alegem prietenii și ce influență au ei asupra noastră?”, ne-a spus sora Maximiliana, coordonator al acestei tabere. Toate aceste teme au fost tratate din diferite perspective, aducând în fața copiilor exemple ale personajelor biblice. Copiii au avut posibilitatea să experimenteze, să treacă de la joc la viața reală, iar apoi la Cuvântul lui Dumnezeu, prin întrebări și activități care le-au fost propuse. Au învățat, de asemenea, să redea povestea biblică printr-o alternativă creativă, și au aprofundat temele prin discuții în grupuri mici.  

„Am rămas uimită, observând cât de mult s-au maturizat copiii față de anul trecut și de răspunsurile profunde pe care mi le-au dat în cadrul discuțiilor pe teme” – este afirmația sorei Maximiliana. „Copiii s-au comportat foarte bine și au reacționat bine chiar și la ideea de a dormi în căbănuțele de lemn de pe domeniul mănăstirii, pentru unii dintre ei, această experiență fiind prima din viață”, ne-a spus sora.

„Am venit cu puțină emoție la ideea de a dormi în cabane, dar m-am acomodat foarte repede și mi-a plăcut. Aștept să revin în tabără la această mănăstire”, ne-a spus Raluca, o fetiță de 11 ani care a trăit pentru prima dată această experiență. Diversitatea copiilor, a așteptărilor lor și a ceea ce îi satisface se poate observa și din răspunsurile pe care le-au dat biroului nostru de presă atunci când au fost întrebați ce le-a plăcut cel mai mult în tabără: „Faptul că a trebuit să căutăm comori și bucăți de hartă, ascunse pe domeniul mănăstirii și în pădurea din apropiere”, ne-a răspuns Mihai, un copil de 11 ani. Pentru Antonia (6 ani) cel mai plăcut lucru a fost faptul că au primit drept premiu gogoașe cu zahăr, iar pentru Ana (8 ani), faptul că a putut să se exprime prin pictură. Mulți alții ne-au răspuns că le-a plăcut tot și că așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în tabără la surorile baziliene.

Cântece religioase, cântece de tabără și voie bună s-a respirat, de asemenea în ultima seară, când copiii au fost încântați să participe la focul de tabără pregătit de către tinerii din cadrul ASTRU Cluj și tinerii parohiei Bunavestire din Baia Mare, cei care s-au implicat ca voluntari, alături de surori, în organizarea și animarea taberei.

Următoarea tabără pentru copii la mănăstirea „Sfânta Maria” va avea loc  între 30 iunie şi 3 iulie, îndrumător fiind sora Marcela, iar tema după care se va desfășura va fi: „Toate pânzele sus – Cartea profetului Iona”.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.