Miercuri, 17 Aprilie 2024

12 mai 2017 - Documente din Arhivele Secrete Vaticane vor fi expuse la Baia Mare

Pe data de 12 mai a.c., ora 16:30, va avea loc la Centrul Millennium din Baia Mare evenimentul dedicat începuturilor Eparhiei greco-catolice de Maramureș, cu tema Comuniune Eclezială – Eparhia de Maramureș și Sfântul Scaun. Cu această ocazie, vor fi expuse documente atât din Arhivele Secrete Vaticane și din Arhivele Congregației pentru Bisericile Orientale din Roma, precum și documente din Arhivele Naționale ale României.

În cadrul evenimentului vor conferenția: Mons. Jean-Louis Bruguès - Arhivist și Bibliotecar al Sfintei Biserici Romane, Preasfințitul Vasile Bizău (Episcop greco-catolic de Maramureș) și prof. dr. Ovidiu Augustin Ghitta - Decan al Facultății de Istorie și Filozofie din Cadrul UBB Cluj Napoca. Va modera pr. dr. George Marius Nicoară, responsabil al Departamentului pentru Cultură din cadrul Episcopiei greco-catolice de Maramureș.

Cu această ocazie va avea loc și lansarea cărții Scrisori Pastorale, care va conține toate scrisorile pastorale scrise între anii 1931-1948 de către Preasfințitul Alexandru Rusu, primul episcop al Eparhiei de Maramureș.

În urma evenimentului, expoziția de documente va fi mutată la Biblioteca Județeană Petre Dulfu din Baia Mare și va rămâne deschisă publicului timp de o săptămână, între orele 8:00-19:00.

Biroul eparhial de presă

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.