Marți, 23 Aprilie 2024

BUNAVESTIRE: Rugăciune pentru viață la mănăstirea de pe Dealul Crucii

Sămbătă, 25 martie, sărbătoarea „Bunavestire”, a avut loc rugăciunea pentru viață la mănăstirea surorilor baziliene de pe „Dealul Crucii” din Baia Mare.

Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de către Reuniune Mariană în colaborare cu filiala AGRU Maramureș. Cele două asociații au decis cu ani în urmă ca, de sărbătoarea ce semnează Vestea că Mântuitorul a fost conceput în pântecele Fecioarei Maria, să invite credincioșii pe Dealul Crucii pentru a se ruga împreună pentru copilașii nenăscuți, mai ales pentru cei a căror viață este în pericol și pentru cei care și-au pierdut viața înainte de naștere. În memoria acestor copii, curtea mănăstirii găzduiește și un monument, o cruce din marmură la picioarele căreia se poate citi mesajul: „DA VIEȚII! În memoria copiilor nenăscuți”.

Programul de rugăciune a debutat la ora 16:00 cu Rozarul de mărire, urmat de rugăciuni pentru viață, cuvânt de învățătură al Preasfințitului Vasile și binecuvântarea finală. În cuvântul său de învățătură, Ierarhul a vorbit despre faptul că limita pe care omul o are este limita pe care i-o pune Dumnezeu: „Să nu mănânci din pomul cunoștinței binelui și răului”. Aici Dumnezeu vorbește, de fapt, despre a „nu-L substitui pe El cu tine, a nu-ți da singur legile morale, ci a asculta de Cuvântul lui Dumnezeu, autorul vieții, promotorul vieții…”. „Omul nu poate să creeze viața, el este doar procreator împreună cu Dumnezeu. De aceea, rugăciunile noastre pentru viață însoțesc pe de o parte pe cei care n-au văzut lumina zilei, nu din vina lor, ci dintr-o decizie unilaterală motivată în multe feluri de părinți și pe de altă parte, pe cei care au văzut lumina zilei, să spună mereu DA lui Dumnezeu, pentru ca viața să crească armonios, să fie susținută, să fie educată și mai ales, să primească cuvântul credinței, care ne învață cum să apreciem tot ce este frumos și tot ce vine de la Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Vasile.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, moment propice pentru socializare și împărtășire a trăirilor participanților la rugăciune.  

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.