Vineri, 29 Martie 2024

„40 de Zile pentru Viață” – Lansarea campaniei la Baia Mare va avea loc pe 28 februarie

Pe data de 28 februarie, ora 17:00, va avea loc, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, lansarea campaniei „40 de zile pentru viață”. La eveniment au fost invitați „factorii de conducere locală, reprezentanții societății civile, alături de liderii diverselor culte creștine care susțin apărarea vieții”, citim în comunicatul semnat de președintele campaniei, Emanuel Ardelean.   

„40 de Zile pentru Viață, este cunoscută drept cea mai inovatoare acțiune de veghe pașnică desfășurată în favoarea vieții copiilor nenăscuți, datorită naturii creștine și a dorinței de îndreptare a atenției asupra valorii vieții a tuturor celor implicați. Campania are rolul de a aduce în atenția publicului problema pusă de practicarea avortului la scară largă astăzi, îndemnând la o informare temeinică asupra repercusiunilor acestuia. Astfel, timp de 40 de zile, se va desfășura o veghe de rugăciune neîntreruptă, în întreaga lume” mai citim în comunicat.

În acest an, Baia Mare se alătură celor 5 orașe din țară (Cluj, București, Iași, Timișoara, Bistrița), precum și altor 636 de orașe din lume (36 de țări) care se roagă simultan, timp de 40 de zile neîntrerupt, pentru apărarea vieții copiilor nenăscuți.

Printre rezultatele care au fost atinse, la nivel european, în urma campaniilor 40 de Zile pentru Viață, pot fi menționate: ”determinarea a 133 de angajați ai clinicilor unde se practică avortul să-și înainteze demisia, închiderea a 74 astfel de clinici, una dintre ele aflându-se, până anul trecut, în Cluj-Napoca. Până în prezent, 11 796 vieți au fost salvate”, potrivit aceluiaș comunicat.

Toți cei care doriți mai multe informații despre campania din Baia Mare sunteți invitați să accesați pagina de facebook https://www.facebook.com/40zilebaiamare/?ref=ts&fref=ts și de asemenea, să vă înscrieți în parohii sau pe calendarul online spre a participa la veghea pro viață. Eparhiei Greco Catolice de Maramureș i-au fost încredințate spre acoperire zilele de luni: 6, 13, 20, 27 martie, respectiv 3 aprilie, între orele 10:00-17:00. Campania se va desfășura pe perioada 1 martie-9 aprilie în fața Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.