Vineri, 19 Aprilie 2024

MEDIEȘUL AURIT - Primiri în Reuniunea Mariană în sărbătoarea „Schimbarea la Față a Domnului”

Sâmbătă, 6 august a.c., Parohia Greco-catolica din Medieșul Aurit  s-a bucurat de un moment de sărbătoare prilejuit de primirea în Asociația „Reuniunea Mariană” a patru noi membre. Astfel, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de către părintele Angel Zareczki (vicar episcopal pentru laici) și părintele paroh Nicolae Coroian, credincioasele Cădar Elena, Balog Veronica, Sălăjan Aurica și Robaș Maria au promis solemn că vor respecta regulile impuse de asociație, că vor fi membre active ale comunității Bisericii și că își vor însuși toate virtuțile necesare perfecțiunii vieții creștinești pentru a fi pildă celor din jurul lor.

În cuvântul său de învățătură, părintele Angel a vorbit despre modul în care Reuniunea Mariană și comunitatea parohială pot colabora și despre ajutorul reciproc pe care și-l acordă și a încheiat afirmând: ”Lumina Taborului  sa lumineze sufletele tuturor membrilor Reuniunii Mariane si a tuturor credincioșilor acestei parohii, iar credința voastră să fie aluatul care dospește toată frământătura acestei comunității…”.

La ceremonie a participat și d-na Ghișa Lucia (președinta eparhială și vicepreședintă națională a asociației), care, împreună cu părintele vicar, a oferit diplomele, medaliile miraculoase,  câte o cărticică și un rozar noilor membre.

Reuniunea Mariana Regina Păcii din parohia Medieșu Aurit are în prezent 9 membri și este cu porțile larg deschise celor care doresc să se roage alături de noi. 

Biroul eparhial de presă

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.