Vineri, 29 Martie 2024

Patru noi membre primite solemn în Reuniunea Mariană la Ferneziu

Duminică, 15 mai a.c., parohia „Schimbarea la faţă a Domnului” din Ferneziu (Baia Mare) s-a bucurat de un moment de sărbătoare prilejuit de primirea în Asociația „Reuniunea Mariană” a patru noi membre. Astfel, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de către pr. Angel Zareczki (vicar episcopal pentru laici) și pr. Gheorghe Năsui (paroh de Ferneziu), credincioasele Muresan Maria, Petrean Melania, Silaghi Gabriela si Manita Rodica au promis solemn că vor respecta regulile impuse de asociație, că vor fi membre active ale comunității Bisericii și că își vor însuși toate virtuțile necesare perfecțiunii vieții creștinești pentru a fi pildă celor din jurul lor.

În cuvântul său de învățătură, părintele Angel a vorbit despre modul în care Reuniunea Mariană și comunitatea parohială pot colabora și despre ajutorul reciproc pe care și-l acordă și a încheiat afirmând: Hristos nu este aici! A Înviat! Această Reuniune Mariană și noi toți credincioșii ar trebui să ducem mai departe acest mesaj…”.

La ceremonie a participat și d-na Ghișa Lucia (președinta eparhială a asociației), care, împreună cu părintele vicar, a oferit diplomele, câte o cărticică, un rozar și o floare noilor membre.

Reuniunea Mariana Regina Cerului din parohia Ferneziu a fost înființată în anul 1996. În prezent, ea cuprinde 31 de membri și este condusă de către d-na Gabriela Șimonca, președintă.  

Biroul eparhial de presă

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.