Marți, 23 Iulie 2024

Calea Crucii la mănăstirea „Sfânta Maria” din Baia Mare

Ca în fiecare an, în Duminica închinată Sfintei Cruci, s-a desfășurat și în acest an, duminică - 7 aprilie 2024, rugăciunea „Calea Crucii”, organizată de către Asociația Reuniunea Mariană împreună cu surorile baziliene, în curtea mănăstirii „Sfânta Maria” din Baia Mare.

Numeroși credincioși și preoți din eparhie s-au reunit în rugăciune spre a parcurge patimile suferite de Isus pe drumul crucii, drum pe  care Hristos a ales să-l facă din iubire pentru noi, pentru a ridica păcatele întregii lumi.

Să ne gândim și să medităm la un moment specific din parcursul patimilor Domnului și anume acela în care Isus, purtându-și Crucea, se întâlnește cu Preasfânta Sa Mamă (starea a IV-a), a îndemnat părintele Fârte Ioan (spiritual al  asociației RM), aducând în lumină modul în care Maica Domnului ne însoțește și pe noi în perioadele de dificultate și de încercare. Iar a fi însoțiți de Sfânta Fecioară înseamnă si a-i urma exemplul, imitând ascultarea Sa în fața Cuvântului lui Dumnezeu. Fecioara Maria a ascultat abandonându-se planului pe care Domnul îl avea cu Ea. „Întâlnirea lui Isus cu Preasfânta Sa Mamă ne învață și pe noi să privim cu mai multă speranță  această realitate în care ne aflăm, să ne privim viața cu credință, pentru că prin credință putem să privim spre izvorul de înțelepciune care izvorăște din drumul patimilor Domnului”.

„Aducem mulțumiri surorilor baziliene care ne găzduiesc și se implică anual în organizarea acestui frumos eveniment, părintelui spiritual și tuturor preoților și credincioșilor prezenți, cu care ne-am unit în rugăciune, dar și doamnei Anuta Mociran, președinta RM din Mocira, care interpretează în acest an priceasna de la final” a afirmat doamna Coman Mirela, președinta eparhială a Reuniunii Mariane.  

Seara s-a încheiat cu meditație personală și o agapă frățească în curtea surorilor.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.