Miercuri, 24 Iulie 2024

PS Vasile la mănăstirea de pe Dealul Crucii: Invitația „Cine vrea sa vină după Mine” face apel la libertatea noastră

Organizată anual la inițiativa Asociației „Reuniune Mariană”, s-a desfășurat și în acest an rugăciunea „Calea Crucii”, la mănăstirea „Sfânta Maria” din Baia Mare. Evenimentul a avut loc duminică, 19 martie, în duminica Sfintei Cruci și au participat membrii Reuniunii Mariane, dar și credincioși și preoți din eparhie, alături de surorile baziliene și surorile lauretane, rugăciunea fiind condusă de Preasfinția Sa Vasile Bizău.

„Ne-am adunat aici la mănăstire pentru rugăciunea Calea Crucii… făcând acest pelerinaj de la o cruce la cealaltă, actualizăm patima Mântuitorului Hristos, care știm că ne însoțește mereu”, a afirmat la final PS Vasile, explicând cum „suferința omului este comună tuturor, nu există om care să nu fie atins de suferință, de durere și care să nu aibă nevoie de ajutor și să nu se bucure de solidaritate. Calea crucii este păstrarea memoriei devoțiunii lui Isus care a fost în suferință, care a purtat crucea pentru noi și știm că El rămâne solidar cu noi, cu fiii Lui, cu creștinii din toate timpurile”. Biserica propune în cea de-a treia duminică a Postului Mare venerarea crucii și atunci „simțim mai profund cuvintele Mântuitorului din evanghelie: Cine vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze…”, cuvinte care ne dau certitudinea că nu suntem singuri și astfel, fiecare simțim că ne dorim să ne purtăm crucea. Parcursul Postului Mare ne învață cum se face acest lucru, iar „suferința, împreună cu suferințele lui Hristos devin și pentru noi un imbold să fim răbdători și să transformăm totul în dragoste, să punem toate neajunsurile în fața lui Dumnezeu”. „Devoțiunea Calea Crucii vine să ne spună că și noi trebuie să ne purtăm crucea în zilele noastre. Invitația aceasta, Cine vrea să vină după Mine, face apel la libertatea noastră, noi mereu trebuie să facem o alegere”, să vreau să fac ceea ce fac acolo unde sunt și lucrez sau trăiesc. Aceasta face parte din viața creștinească și din asumarea învățăturii lui Isus.

Preasfințitul, dar și părintele spiritual al asociației, Fîrte Ioan, au mulțumit Reuniunii Mariane pentru organizare, precum și surorilor baziliene pentru găzduirea rugăciunii și a unui moment final de socializare și împărtășire frățească, în curtea mănăstirii.  

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.