Vineri, 29 Martie 2024

Cardinalul Leonardo Sandri, prezent la deschiderea lucrărilor sesiunii ordinare de primăvară ale Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale, a participat, sâmbătă 4 iunie, la deschiderea lucrărilor sesiunii ordinare de primăvară ale Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, care se desfășoară, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, la Blaj, în perioada 4-6 iunie 2022.

La sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, au fost prezentate volumele „Să mergem împreună: Universalitate și incluziune”, care conține lucrările prezentate la simpozionul internațional organizat la Blaj cu ocazia aniversării a doi ani de la vizita Papei Francisc în România, și „Convertire și spiritualitate ecologică – Nu stăpâni, ci ocrotitori au creației”, în care se regăsesc lucrările din cadrul simpozionului internațional cu același titlu, organizat la Blaj în anul 2021. Cele două volume, fac parte din colecția „Acta Blasiensia” și au apărut la Editura Presa Universitară Clujeană, sub coordonarea profesorilor universitari Cristian Barta și William Bleiziffer, din cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică a Universității Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca.

Tot cu această ocazie, a fost vernisată o expoziție cu obiecte folosite de Sfântul Părinte Papa Francisc, în cadrul vizitei istorice de la Blaj, din 2 iunie 2019.

Duminică, 5 iunie, de la ora 10:00, Cardinalul Leonardo Sandri va concelebra Sfânta Liturghie, alături de Episcopii Greco-Catolici din România, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, la Sărbătoarea Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, marcată în acest an în data de 5 iunie. Tot duminică, la ora 16.30, Cardinalul Leonardo Sandri va participa la un moment de rugăciune în biserica greco-catolică din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj, lăcaș de cult dedicat comunității rome din oraș, care a fost vizitat de Sfântul Părinte în urmă cu trei ani, a cărei piatră de temelie a fost binecuvântată de Eminența Sa în toamna anului 2017.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale se află la Blaj în zilele de 4-5 iunie 2022, la aniversarea a trei ani de la vizita apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, din 2 iunie 2019, în Mica Romă. Înaltul Prelat de la Vatican este însoțit la Blaj de Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova și de Subsecretarul Congregației pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace.

Biroul Arhieparhial de Presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.