Vineri, 19 Aprilie 2024

Rugăciune pentru Ucraina

Rugăciune pentru Ucraina

Blaj, la 25 februarie 2022

Preasfințiile Voastre,
Cucernici Părinți,
Cuvioase Persoane Consacrate,
Iubiți Credincioși,

Urmărim cu îngrijorare alături de întreaga lume accentuarea conflictelor izbucnite în Ucraina, țara noastră vecină.

În cadrul Audienței Generale de miercuri 23 februarie 2022, Sfântul Părinte Papa Francisc a făcut un stăruitor apel la pace în Ucraina și a îndemnat la o Zi de post și rugăciune pentru Pace în ziua de miercuri 2 martie 2022: „Regina Păcii să protejeze lumea de nebunia războiului!”.

În comuniune cu întreaga Biserică și cu Urmașul Sfântului Petru îi invit cu căldură pe toți fiii Bisericii noastre Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, din țară și diaspora, să se alăture în spirit de pocăință acestei zile de post și rugăciune, cerând de la Bunul Dumnezeu darul păcii peste întreaga omenire.

În acest sens, în comuniune cu întreg Sinodul Episcopilor Bisericii noastre,  dispunem ca în toate bisericile și catedralele de pe teritoriul Bisericii noastre să se celebreze pe data de 2 martie 2022 rugăciuni potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare și după dispozițiile Ierarhului locului.

De asemenea, dispunem și binecuvântăm organizarea unei colecte în favoarea Ucrainei în prima Duminică a Postului mare, 13 martie 2022, în toate bisericile și catedralele Bisericii noastre.

Ne alăturăm, așadar, în rugăciune Bisericii din Ucraina și Preafericirii Sale Sviatoslav, pentru a cere încetarea violențelor și revenirea păcii.

„Pacea lui Dumnezeu, care întrece orice închipuire, să păzească inimile şi gândurile voastre, întru Cristos Isus” (Fil. 4,7).

Cu binecuvântări de la Domnul,

Lucian Cardinal MUREȘAN

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

 

 

 

 

  

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.