Vineri, 29 Martie 2024

S-a desfășurat Sesiunea ordinară de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

COMUNICAT

Sesiunea ordinară de primăvară  a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice

Blaj, 9 iunie 2021

 

În data de 9 iunie 2021 s-au desfășurat, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian, lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reunit în sesiune ordinară. Datorită situației actuale cauzată de pandemia de coronavirus, lucrările s-au desfășurat în modalitate on-line.

În cadrul lucrărilor sinodale au fost abordate teme administrative, pastorale și canonice. Evenimentele prilejuite de aniversarea a doi ani de la vizita Papei Francisc la Blaj s-au aflat în centrul discuțiilor Episcopilor sinodali.

Ierarhii greco-catolici au reflectat asupra transmiterii oficiilor religioase prin intermediul televiziunii și al internetului. Totodată, Sinodul și-a îndreptat atenția asupra vocațiilor la preoție, asupra Tribunalului Ordinar al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cât și asupra Întâlnirii Episcopilor Catolici Orientali de la Budapesta din intervalul 4-8 septembrie 2021.

Cu acest prilej solemn, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii noastre, a fost omagiat de Episcopii sinodali la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Următoarea sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 27-29 octombrie 2021 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

 

Pr. Liviu Ursu

Notar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.