Luni, 16 Septembrie 2024

S-a încheiat Campionatul de fotbal CALIX SACERDOTUM 2024. Cupa campionatului merge în Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla

Nouă echipe de fotbal, reprezentante a cinci eparhii greco-catolice și patru dieceze romano-catolice din România s-au întrecut în Campionatul Național de Fotbal în sală pentru preoții catolici, CALIX SACERDOTUM, ajuns anul acesta la ediția a VIII-a și găzduit de Episcopia greco-catolică de Maramureș, la Ocna Șugatag, în zilele 26-28 august 2024.

„Au fost zile frumoase și intense de competiție, dar și socializare și convivialitate cu colegii preoți din toată țara, care ne-au unit foarte mult”, au declarat la final preoții participanți, încântați fiind că au putut să participe și în acest an la competiția desfășurată în Maramureș.

Pe lângă meciurile jucate în timpul campionatului, preoții au avut o întâlnire cu Preasfinția Sa Vasile Bizău - episcop de Maramureș, care a salutat jucătorii în debutul competiției, momente zilnice de rugăciune împreună, în biserica din Ocna Șugatag și în biserica din Ieud, dar și momente artistice, putându-se bucura de folclorul tradițional maramureșean.

Au participat echipele reprezentante ale Eparhiilor greco-catolice de Maramureș, Cluj-Gherla, Blaj, Oradea și Lugoj și ale Diecezelor romano-catolice de București, Iași, Timișoara și Alba Iulia.

Echipa Episcopiei de Maramureș i-a avut ca jucători pe: pr. Vasile Codrea, pr. Bilț Onuț, pr. Colopelnic Vasile, pr. Soponar Dorin, pr. Mihnea Gheorghe, pr. Dunca Ștefan, pr. Rad Găvrilă, pr. Rednic Marian, pr. Chiriloaie Robert, pr. Chindriș Ștefan, pr. Piț Daniel, pr. Trifoi Vasile.  

Câștigătoarea cupei acestei ediții a campionatului este Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla, care a obținut Locul I.

Următoarele locuri au fost obținute în următoarea ordine:

Locul II - Eparhia greco-catolică de Oradea

Locul III - Eparhia romano-catolică de Timișoara.

Locul IV – Arhidieceza romano-catolică de Alba Iulia

Locul V - Dieceza romano-catolică de Iași

Locul VI – Arhieparhia Greco-catolică de Alba Iulia și Făgăraș

Locul VII – Eparhia greco-catolică de Maramureș

Locul VIII – Arhidieceza romano-catolică de București

Locul IX - Eparhia greco-catolică de Lugoj

Echipa câștigătoare, Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla, va reprezenta România la cea de-a XVII-a ediție a Campionatului European de Futsal pentru Preoți, care se va desfășura în Ungaria, în luna februarie 2025.

„Organizarea acestui campionat am primit-o ca pe o provocare, fiind în premieră în postura de organizatori. O provocare cu un scop foarte bine stabilit, acela de a crea prin această întâlnire un spirit de comuniune între cei aproape 100 de preoți prezenți. Mulțumirea participanților la încheierea competiției ne încredințează ca scopul a fost atins, adică preoții s-au simțit foarte bine la noi, în glumă ne-au propus ca de acuma înainte toate edițiile acestei competiții să fie organizate în Maramureș. Am plecat cu toții spre casă mai apropiați decât la sosire”, a declarat la finalul competiției pr. Codrea Vasile – responsabilul eparhial cu organizarea campionatului.  

CALIX SACERDOTUM este o competiție de futsal care îți propune să aducă în atenția persoanelor consacrate sportul, ca instrument de dezvoltare umană și socială.

Obiectivul competiției este conștientizarea importanței practicării sportului în rândul preoților, tinerilor și copiilor din diecezele/eparhiile noastre, dar mai ales în parohiile sau oratoriile din fiecare dieceză/eparhie în parte.

CALIX SACERDOTUM își propune să facă din sport o experiență de viață pentru preoți, care astfel să poată include în programele pastorale ale fiecărei dieceze/eparhii și mai ales în activitățile fiecărei parohii, acest domeniu. A luat naștere la inițiativa Clubului Sportiv Român, care se ocupă îndeaproape de organizarea campionatelor, în colaborare cu Eparhiile și Diecezele din România.

Biroul eparhial de presă


 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.