Sâmbătă, 14 Septembrie 2024

Tinerii din Eparhia de Maramureș așteaptă cu nerăbdare să participe la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România

Un grup de 89 de tineri din eparhia noastră va participa la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România, care se va desfășura la la Cheile Grădiștei (Jud. Brașov), în zilele de 4-7 septembrie. Motto-ul întânirii din acest an este: „Cei care speră în Domnul merg fără să obosească!” (cf. Is 40,31).

Va fi o puternică experiență pentru tinerii catolici din toată țară, care, alături de Episcopii eparhiali și diecezani, vor trăi aici momente înălțătoare de hrană spirituală și de comuniune.

Grupul de Maramureș va fi însoțit de preoții Piț Daniel și Huzău Nicolae, precum și de tineri coordonatori din Asociația ASTRU Maramureș, responsabil general la nivel de organizare fiind părintele Angel Zareczki. La întâlnire va participa și Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcop de Maramureș.

„La finalul Întâlnirii Eparhiale a Copiilor și Tinerilor, tinerii au început pregătirea pentru participarea la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic: pregătire sufletească, pregătire și dorința de a întâlni și a avea activități cu alți tineri, întâlnire cu cei ce pregătesc activități formative, practice și de aventură, întâlnire cu Isus prezent în spovadă, liturghie, momentele de rugăciune și pelerinaj. Cu nerăbdare și multă curiozitate, tinerii așteaptă plecarea spre Cheile Gradiștei, loc unde se vor desfășura frumoasele activități organizate cu ocazia acestei întâlniri. După atâția ani de la ultima ediție, desfășurată în Satu Mare, au mai rămas doar câteva zile pana când aproximativ 90 de tineri din Maramureș se vor reuni sau se vor întâlni pentru prima dată împreună cu câteva sute de participanți din toată țara, a căror scop este să-L cunoaștem și să-L iubim pe Isus”, au transmis pentru Biroul eparhial de presă pr. Angel Zareczki și Francesca Lucaciu (președinte ASTRU MM).

Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici este organizată în mod alternativ de o Eparhie Greco-Catolică şi de o Dieceză Romano-Catolică, cea din 2024 fiind încredințată Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia și Făgăraș.
Această Întâlnire oferă posibilitatea tinerilor să fie împreună și să se cunoască între ei, să participe la activități care vor contribui la dezvoltarea lor atât spirituală, cât și umană. Tinerii vor putea să își exprime sentimentele și trăirile prin momente din sfera culturală și artistică care vor fi organizate pentru ei.

Evenimentul se va desfășura sub ocrotirea mai multor Patroni cerești, la fel ca și Ziua Mondială a Tineretului. Pentru cea de-a XV-a ediție a INTC au fost aleși ca Patroni cei șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români beatificați de Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj, pe 2 iunie 2019: Valeriu-Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit-Liviu-Chinezu, Ioan Suciu, Alexandru Russu, Iuliu Hossu, precum și cei patru Martiri Romano-Catolici beatificați: Fericitul Szilárd Bogdánffy, Fericitul János Scheffler, Fericitul Vladimir Ghika și Fericitul Anton Durcovici. De asemenea, Ocrotitor al Întâlnirii va fi și Sfântul Ioan Paul al II-lea, ca inițiator al Întâlnirilor de tineret din Biserica Catolică, citim pe situl oficial INTC, https://www.intc.ro/.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.