Luni, 22 Iulie 2024

- Principala sarcină a unui inspector școlar este aceea de a coordona întreaga activitate a profesorilor de religie greco-catolică de pe cuprinsul Județului Maramureș. Veghează, de asemenea, asupra bunei desfășurări a religiei greco-catolice în toate instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din județ-.

 

 

Pr. Dr.  IOAN CODREA

A fost numit Inspector școlar eparhial de către PS Vasile Bizău pe data de 1 februarie 2013, pe o perioadă de 5 ani.

Pr. Codrea s-a născut la 19 decembrie 1969, în localitatea Berbești (MM). A fost hirotonit preot la 15 august 1993, în localitatea Giuleşti (MM), de către PF Lucian Mureşan.

A absolvit studiile Institutului Teologic "Ep. Dr. Al. Rusu" Baia Mare, Facultatea de Teologie Pastorala în anul 1994 ; A obținut diploma de Doctorat în Teologie în anul 2008, cu lucrarea „Prietenia lui Isus” și Gradul I didactic în anul 2011. 

Este Preot paroh al Parohiei Bârsana.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Prof. ADRIAN COSMIN ROMAN

A fost numit inspector scolar eparhial de religie greco-catolică pentru județul Satu Mare de către Preasfințitul Vasile Bizău în anul 2013 pe o perioadă de 5 ani. 

Prof. Adrian Roman s-a născut pe data de 17 iulie 1978. 

 

Parcurs academic:

Iunie 2001- obține Licenta in teologie: Universitatea Bucuresti, Facultatea de Teologie Greco Catolica

Iunie 2003- Masterat in Arheologie Crestina Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Teologie Greco-Catolică

Iunie 2003- Licența in istorie: Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Istorie si Filosofie

August 2005- Definitivat in invatamint

August 2009- Grad didactic II- istorie

Iunie 2013- Grad didactic I- Istorie

Actualmente este: Profesor  titular pe catedra de Istorie/ Religie Greco Catolica la Colegiul National “Ioan Slavici”; Profesor asociat pe orele de religie greco-catolica la Școlile Gimnaziale: Lucian Blaga; Octavian Goga; Balcescu-Petofi.