Vineri, 20 Septembrie 2024

„Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine” – Tabără de vară la Călinești Oaș

În săptămâna 5–9 august, în parohia noastră, am organizat tabăra de vară pentru copilași, desfășurată sub îndemnul Mântuitorului: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor.” Mt. 19, 14. 

În luna august, mulți copii se întorc în țară, aceștia primind cu bucurie vest  ea organizării taberei din parohia noastră, aflată la a doua ediție, astfel că au participat, alături de cei de acasă, într-un număr destul de mare, peste 60 de copilași.

Rugăciunile „Tatăl nostru” și „Născătoare de Dumnezeu” au fost rostite de copii la începutul și sfârșitul fiecărei zile în diferite limbi, în funcție de țara în care aceștia trăiesc. Copii care trăiesc în România, Italia, Franța, Austria, Germania, Anglia de diferite vârste și confesiuni s-au întâlnit, au socializat și s-au rugat împreună, legând prietenii și bucurându-se unii de prezența altora.

Activitățile desfășurate au constat în momente de rugăciune și cântece religioase, jocuri, dansuri, drumeție, desen, pictură și alte îndeletniciri specifice vârstei.

Ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru, pentru o zi, un grup de tineri de la Asociatia Cercetasii Muntilor din Baia Mare. Iar în alte zile am avut alături pe doamna educatoare Ana Mărcuț din comunitatea noastră și pe domnișoara educatoare Denisa Moldovan de la Școala Alexandru Rusu din Baia Mare. Mascotele Minie Mickey Satu Mare ne-au bucurat cu dans, cântece și voie bună.

Mulțumim, în special, copiilor și părinților și tuturor celor care ne-au sprijinit sub diferite forme, și speram să putem repeta această experiență și în anii următori, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Pr. Ioan Paul Osoian – paroh de Călinești

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.