Marți, 19 Martie 2024

Hirotonire de preot la biserica Sfânta Maria din Municipiul Baia Mare

Miercuri, 21 noiembrie 2018, sărbătoarea ,,Intrarea Maicii Domnului în Templu”, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată la biserica ,,Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău a hirotonit întru preot pe diaconul Sebastian Bersan.

,,Atunci când cineva primește Sfânta Taină a Preoției se spune se sfințește sau a fost sfințit. Ce presupune această afirmație, a fost sfințit? În Taina Preoției Spiritul Sfânt îl face pe om să îl reprezinte pe Hristos, nu numai să-l vestească, în misiunea sa ca și preot, ci să trăiască în spiritul blândeții lui Hristos, Păstorul cel Bun. Astăzi îl încredințăm Maicii pe diaconul Sebastian care va deveni  preot și să-și aducă aminte el, și toți care au primit acest dar al preoției, de ceea ce spunea Sfântul Augustin: Cu voi împreună sunt creștin, pentru voi sunt episcop. Preotul să nu uite niciodată că este din poporul lui Dumnezeu și pentru poporul lui Dumnezeu”, a afirmat Preasfințitul Vasile la sfârșitul cuvântului de învățătură.

Părintele Sebastian Bersan s-a născut în localitatea Sighetu Marmației în data de 28.05.1986. Între anii 2005-2008 a urmat cursurile de Licență în Teologie Pastorală Greco-Catolică la Institutul Teologic ,,Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare. În aceeași perioadă a urmat și cursurile de Licență în Asistență Socială, în cadrul Universității de Nord Baia Mare. În anul 2008 obține din partea Congregației pentru Bisericile Orientale o bursă la Roma, fiind alumn al Colegiului Pontifical ,,Pio Romeno” din Cetatea Romei. Între anii 2008-2009 își finalizează studiile în teologie în cadrul Institutului SantʹAnselmo din Roma iar între anii 2009-2012 urmează cursurile de licență în cadrul Universității Pontificale Lateranense din Roma, specializându-se în  Doctrina Socială a Bisericii..

Din martie 2018 este numit Cancelarul Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș. Îl rugăm pe Atotputernicul Dumnezeu să-i dăruiască preoție sfântă!

Biroul eparhial de presă

hirotoniresebi1

hirotoniresebi2

hirotoniresebi3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.