Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Astăzi începe Postul Mare. PS Vasile: În deșert, viața se reduce la simplitate, la esențial. Omul ascultă glasul lui Dumnezeu

„În deșert, viața se reduce la simplitate, la esențial. Iar când se întoarce la esențial, omul se regăsește pe sine și ascultă glasul lui Dumnezeu. Isus a fost ispitit de trei ori în deșert, iar la ispita celui viclean: Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, spune ca pietrele acestea să devină pâini! (Mt. 4,3), El răspunde: Nu numai cu pâine va trăi omul, ci şi cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu. Isus ne învață să dăm prioritate Cuvântului lui Dumnezeu”, a afirmat PS Vasile Bizău în biserica din Târșolț, duminică, 17 martie 2024, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească alături de PS Cristian Crișan, episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, printele protopop Iacob Feier, părintele paroh Zbona Ioan și alți preoți invitați la sărbătoare. 

În omilia sa, Preasfinția Sa Vasile, după ce a salutat prezența la Târșolț a Preasfinției Sale Cristian, a propus spre meditare Cuvântul evangheliei duminicii (Mt. 6,14-21), care ne introduce în acest timp binecuvântat al Postului Paștelui, timp pe care „Biserica ni-l propune ca și timp sfânt de rugăciune și de convertire, de schimbare a firii noastre, privind spre chipul lui Hristos, pentru a întâmpina Sărbătoarea Paștelui cu fața luminată, cu sufletul curat, cu inima plină de bucurie și iubire și cu multă speranță pentru că putem să proclamăm în fiecare zi cum Isus a învins moartea”, a afirmat PS Vasile, îndemnând credincioșii să fie conștienți că acest lucru e posibil doar dacă ne abandonăm în brațele Domnului și dacă, în acest parcurs spiritual care începe astăzi, 18 martie, ne lăsăm însoțiți de privirea milostivă a lui Dumnezeu, care ne este mereu sprijin și ne arată calea de urmat. 

Actele de caritate, de milostenie, la fel ca și postul, să fie făcute în ascuns, este îndemnul evangheliei de azi, pentru ca astfel răsplata va veni din cer și nu de pe pământ. „Tatăl Tău care este în ascuns, îți va răsplăti”. „Isus ne îndeamnă ca faptele bune să le facem discret și cu credință, având conștiința că un lucru bun pe care-l facem, nu-și pierde răsplata sa, ci plata este a Tatălui Ceresc”, a îndemnat PS Vasile.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.